Ultima actualizare: azi, 10:20

Locale

Un instalator de gaze din Satu Mare monta contoare după bunul plac. ”Schema” i-a adus mari probleme

Un instalator de gaze din Satu Mare monta contoare după bunul plac. Schema i-a adus mari probleme, iar bărbatul a fost acum trimis în judecată.

Potrivit informațiilor PortalSM, în cursul anului 2020, un bărbat, în calitate de angajat al unei societăți comerciale, a modificat, fără drept, echipamentul de măsurare a consumului de gaze naturale, prin schimbarea contorului montat de către firmă și înlocuirea acestuia cu unul achiziționat de el, la un imobil din localitatea Vetiș. În cursul anului 2020, în perioada septembrie – decembrie, a executat în mod repetat instalații clandestine în scopul racordării directe la sistemul de alimentare cu gaze naturale, la mai multe imobile situate pe raza comunei Vetiș.

În data de 21.05.2021 societatea comercială a depus plângere penală cu privire la săvârșirea infracțiunilor, iar ulterior, în data de 10.06.2021, plângerea a fost declinată în vederea soluționării la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare. Din cuprinsul plângerii reiese faptul că, în luna martie a anului 2021, în urma verificărilor efectuate cu privire la consumul de gaze naturale la consumatorii casnici, societatea a constatat că la un număr de cinci imobile se consumă gaze naturale fără a avea instalații montate legal și/sau fără a avea încheiat contract de furnizare gaze naturale și mijloc de măsurare (contor), astfel fiind înregistrat consum de gaze naturale în detrimentul firmei.

Cu ocazia audierii, instalatorul a declarat faptul că în cazul tuturor acestor imobile el a realizat branșarea lor la rețeaua de gaze naturale, deși cunoștea că cererile proprietarilor nu au fost aprobate până în acel moment, acesta achiziționând contoarele de gaz de la un magazin de specialitate, pe care ulterior nu le-a înregistrat la societate. De asemenea, el a spus că nu a încheiat nici un proces-verbal de montarea a acestor mijloace de măsurare a gazului natural, deoarece acestea erau achiziționate personal de către el și nu făceau parte din inventarul societății, fără să aplice vreun sigiliu pe acestea după ce le-a montat și fără a încheia vreun document în acest sens. El a arătat că recunoaște și regretă faptele comise, dorind să achite prejudiciul.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de: deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale, a energiei electrice și a gazelor naturale și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la sistemul de alimentare cu gaze naturale sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.

Un comentariu

  1. Varu Răspunde

    Un prost!Dar ce-i care au apelat la serviciile lui sunt și mai proști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.