Ultima actualizare: azi, 21:26

Locale

Spania a cucerit medalia de aur la fotbal masculin, în cadrul JO de la Paris

Naționala masculină a Spaniei este noua campioană olimpică la fotbal. După ce seniorii au câștigat Campionatul European din Germania, reprezentativa U23 a ibericilor s-a impus în finala de la Jocurile Olimpice de la Paris, 5-3 cu Franța, după prelungiri.

S-a mizat pe un meci cu multe goluri prin aplicația instalată prin download Casa Pariurilor, dar și prin softurile altor agenții. Microbiștii nu s-au înșelat, spaniolii și francezii punând în scenă un spectacol demn de finala unei Olimpiade.

A fost o confruntare care i-a ținut cu sufletul la gură pe spectatori și pe telespectatori, cu răsturnări de situație. Antrenați de fostul mare atacant Thierry Henry, francezii au deschis scorul prin Enzo Millot, mijlocașul ofensiv al lui Vfb Stuttgart. Era minutul 11. „Albaștrii” nu au avut prea mult timp să se bucure, pentru că Fermin Lopez, de la FC Barcelona, a marcat de două ori, în minutele 18 și 25.

S-a făcut 3-1 pentru Spania în minutul 28, când Alex Baena, jucătorul lui Villarreal, a înscris din lovitură liberă. Tot el dăduse asist-ul pentru primul gol al lui Fermin.

Era greu de crezut că elevii lui Santi Denia mai puteau fi ajunși din urmă, însă la un asemenea nivel nu este nimic imposibil, mai ales atunci când în echipa care are de recuperat sunt jucători foarte valoroși. Lotul olimpic al Franței este cotat la 392 de milioane de euro, iar al Spaniei la 370 de milioane. În plus, s-a jucat la Paris.

Remontada pentru francezi, dar numai pe jumătate

Rezerva Akliouche, mijlocașul ofensiv al lui AS Monaco, a redus din diferență în minutul 79, din pasa unui jucător al lui Bayern Munchen, Michael Olise. Egalitatea a fost restabilită în minutul 90+3, de Jean-Philippe Mateta de la Crystal Palace, din penalty.

În loc să cadă psihic, spaniolii s-au ambiționat. Nu degeaba naționala iberică, oricare ar fi ea, este supranumită „Furia Roja”. Francezii au făcut cunoștință cu Sergio Camello, care fusese trimis pe teren în minutul 83. Atacantul lui Rayo Vallecano a marcat de două ori, în minutele 100 și 120+1, pentru un succes istoric pe „Parc des Princes”.

Cu cele două goluri din finală, Fermin Lopez a ajuns la cota 6, ieșind pe locul secund în topul golgheterilor competiției de fotbal de la JO 2024. Cel mai bun marcator a fost marocanul Soufiane Rahimi (8 reușite), care este legitimat la Al-Ain (Emiratele Arabe Unite).

FRANȚA – SPANIA 3-5 (după prelungiri)

Au marcat: Millot (11), Akliouche (79), Mateta (90+3 – din penalty)/ F. Lopez (18, 25), Baena (28), Camello (100, 120+1)

FRANȚA: Restes – Sildillia (înlocuit cu Cherki), Bade, Lukeba, Truffert (înlocuit cu Locko) – Millot (înlocuit cu Doue), Kone (înlocuit cu Magassa), Chotard (înlocuit cu Akliouche) – Olise – Mateta, Lacazette (înlocuit cu Kalimuendo)

SPANIA: Tenas – Pubill (înlocuit cu Sanchez), Cubarsi, Garcia, Miranda(înlocuit cu Gutierrez) – Barrios, Baena (înlocuit cu Turrientes) – Oroz (înlocuit cu Pacheco), F. Lopez (înlocuit cu Bernabe), Gomez – Ruiz (înlocuit cu Camello)

Cum au ajuns în finală

Spania a eliminat-o în „sferturi” pe Japonia (3-0), iar în semifinale pe Maroc (2-1). Franța a avut două meciuri grele în fazele eliminatorii. A trecut mai întâi de Argentina (1-0), apoi s-a impus cu 3-1 în fața Egiptului, după prelungiri.

Spania a cucerit al doilea său titlu olimpic. Deținătoarea recordului este Ungaria, cu trei trofee. Brazilia, câștigătoarea ultimelor două ediții, nu s-a calificat pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

Fotbalul iberic este la înălțime. Real Madrid a cucerit în acest an al 15-lea trofeu al Ligii Campionilor/Cupei Campionilor Europeni, naționala masculină este campioană europeană, naționala feminină este campioană mondială, iar naționala olimpică feminină a jucat finala mică la JO 2024, pe care a pierdut-o în fața Germaniei.

3 comentarii

  1. Gheorghe Răspunde

    Știre de Satu Mare…

  2. varza Răspunde

    articol platit dar de toata jena, chiar publicati orice si oricum pentru bani?

  3. Dacian Ferarri Răspunde

    Jocurile Olimpice s-au terminat acum o saptamana. Acum dati stirea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.