Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

IPOTEZĂ EUROPOL: Maşina Poliţiei Satu Mare ar fi fost lovită intenţionat!

Sindicatul Europol dorește să tragă un semnal de alarmă vizavi de atitudinea unor șoferi față de polițiști. Astăzi, 1 septembrie a.c., în jurul orei 01.40, un conducător auto de 31 de ani, din Satu Mare, susține că ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând în coliziune cu o autospecială aparținând Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, care se afla parcată în afara părții carosabile.

Redăm poziţia Europol Satu Mare:
Din producerea evenimentului a rezultat avarierea celor două autovehicule și rănirea unui bărbat de 28 de ani, agent de poliție, care se afla în afara autospecialei. Ulterior producerii accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind identificat, la scurt timp, pe aceeași stradă. Bărbatul de 31 de ani a refuzat atât testarea cu aparatele etilotest și drugtest, precum și prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a unei eventuale alcoolemii sau a unor substanțe psihoactive.
După analizarea locului faptei, respectiv a urmelor dinamice, se desprinde o ipoteză, respectiv cea a ultrajului, a unui act intenționat. Se constată cum la ieșirea din sensul giratoriu șoferul autoturismului intră în linie dreaptă spre autospeciala de Poliție. Urcă pe bordură, lovește o țeavă de aerisire a conductei de gaze naturale și se îndreaptă spre autospeciala de Poliție.
Pe o distanță de circa 25-30 de metri nu rezultă nicio urmă de frânare! Pur și simplu, de la părăsirea părții carosabile aparent în mod voit, șoferul avea timp destul să acționeze sistemul de frânare al autoturismului. Fapt care nu s-ar fi întâmplat. Din cauza presupusei viteze excesive nu a putut fi oprit nici de coliziunea cu bordura sau cu țeava de aerisire.
Ipoteza unui ultraj prinde contur dacă avem în vedere faptul că în prealabil șoferul inconștient a lovit o baliză de semnalizare a unei lucrări efectuate la partea carosabilă a drumului, iar agentul de Poliție l-a atenționat prin sistemul de avertizare al autospecialei să circule cu atenție. Șoferul s-a întors în viteză, prin sensul giratoriu, și s-a îndreptat înspre autospecială și colegul nostru.
Considerăm că doar o minune a făcut ca agentul de poliție să nu fie rănit mai grav. Considerăm că în cauză s-ar putea lua în calcul – date fiind elementele de mai sus – și comiterea infracțiunii de ultraj împotriva polițistului. Se conturează o relație cauză-efect.
Momentan, cercetările sunt continuate doar sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției și refuzul sau sustragerea de la recoltare de mostre biologice.
Noi, Sindicatul Europol, dorim să ne manifestăm întregul sprijin față de colegul nostru și facem un apel către către comanda Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare și către Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare să manifeste toleranță zero față de astfel de atitudini reprobabile, care aduc atingere autorității statului și încrederii populației în activitatea forțelor de ordine.

13 comentarii

  1. gigi Răspunde

    Chiar acum am vazut o tenttiva de arestare la tv, unde 3 subtirei s-au pisat pe 2 asa zisi politisti metrosexuali. Pai daca sunteti pizde in viata civila, cum vreti ma sa va respecte infractorii imbracati in uniforma pe care o faceti de ras.

  2. Vasy Răspunde

    Ce ciudat, cand se face un accident atunci e cu siguranta reaua intentie a celui ce a facut accidentul, dar cand sticletu’ loveste oameni pe zebra e mereu in misiune. Nu v-ar fi rusine sa fie vie!

  3. Sătmărean Răspunde

    Și aici pe str. Lazarului tot vin și hodinesc !

  4. Sătmărean 1 Răspunde

    Când îi chemi ptr. drogații care strâng noapte de noapte în fața AJOFM Satu Mare, lângă fostuzil IPl , nu vin !!!

  5. Bia Răspunde

    Impuscatii ca in America și poate după 2-3 înmormântări va fi altfel !!

    • Vasy Răspunde

      Ia sa iti fie impuscat fratele, parintii, unchiul sau careva din famile pentru ca uite asa i sa pus ambitia pe un sticlete cum fac americanii cand prinde pe cate unu si il impusca doar pentru ca poate si fix atunci nu le merge bodycam-ul. Numai asa ti-ai reveni!
      Pe asta cu masina doar vor sa il “infunde” de parca ala si-ar strica masina pentru unu sticlete, tu ai face asa ceva? Nu merita sa te murdaresti pe mana, dar sa iti strici ditamai masina?

  6. Vulpea bi-polara Răspunde

    Da in privinta babuinului din Sibiu, membru de sindicat, ce opinie are Europolu? Ala, samsaru de masini, de o lovit cu picioarele prin geamul de la portiera un alt sofer? Ceva opinii? Puncte de vedere? Declaratii? Ia sa va auzim…

  7. Din zona :) Răspunde

    La ce curse se dau pe Bd Lucian Blaga noaptea nici nu ma mir, intra dupa in sensul giratoriu din spatele benzinariei si se cred in Fast and furious incearca un drift, nu le iese de fiecare data si o iau la goana pe Str Zefirului sau din nou pe bulevard. Nu este luna fara accidente in zona… Acum s-au nimerit sa fie °albastrii° prin zona °parcati° si i-a vazut prea tarziu, nu a mai stiut pe ce pedala sa puna piciorul si s-au pupat.

  8. Vulpea bi-polara Răspunde

    Aloooo, Europolu? Ceva reactii cu maimuta aceea din Sibiu? Sau cu vitzika aceea cu sneakersi de firma din Teleorman? Nimic? Tacere? Mukles? Nu mai aruncati cu cascheta de indignare? Nu le returnati in semn de protest contributia incasata de la ei? Sau banii nu are miros si principii?

  9. Vulpea bi-polara Răspunde

    Aloo….Europolu? V-ati pensionat? Sau ce e cu muclesu asta? De ala din Valcea, comisaru spagar, dar sindicalist cu cotizatia la zi ne ziceti ceva? O reactie? Pct de vedere…?

  10. Vulpea bi-polara Răspunde

    No, sindicalistii? Nimic? Tot mucles? Hai, sariti cu reactiile, ca e weekend….si va place sa incasati 75% in plus la salariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.