Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

Cozma îl acuză pe Ciolacu că știa de pericolul inundațiilor cu 24 de ore înainte: ,,A mințit că nu a știut”

Adrian Cozma îl acuză pe Ciolacu că știa de pericolul inundațiilor cu 24 de ore înainte: ,,A mințit că nu a știut”, spune deputatul.

Vicepreședintele PNL, deputatul Adrian Cozma, a declarat marți că premierul Marcel Ciolacu a știut cu 24 de ore înainte că exista riscul de a se produce calamități în județul Galați.

„Ce pot să vă spun este faptul că înainte cu 24 de ore de producerea acestor calamităţi în judeţul Galaţi premierul a fost informat de posibilitatea de a avea loc calamităţi, de riscul de a se produce calamităţi. Nu ştiu de ce a minţit atunci când a spus că nu a fost informat. Instituţiile statului care au atribuţii în domeniul siguranţei naţionale l-au informat că în acea zonă există riscul producerii unor calamităţi. (…) Ştim cu toţii care sunt instituţiile care informează, pentru că premierul nu credeţi că îşi ia informaţiile sau este informat de ANM. Sigur că ANM ne informează la televizor că urmează ploi, asta am văzut şi noi.(…) Există un departament care vizează siguranţa noastră, a tuturor, care îl informează pe premierul României atunci când există risc de producere. (…) Ştiu că a fost informat, nu înţeleg de ce nu a luat nicio măsură şi a insinuat oarecum că Ministerul Mediului nu l-a informat, insinuând că ministrul PNL trebuia să îl informeze”, a spus Cozma la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

Peste 6.900 de gospodării din 27 de localităţi au fost afectate, iar peste 300 de persoane au fost evacuate şi locuiesc fie în modulele puse la dispoziţie de autorităţi, fie la rude. De asemenea, peste 2.200 de animale şi 6.200 de păsări au murit în urma inundaţiilor din judeţele Vaslui şi Galaţi.

11 comentarii

  1. Calin Culcean Răspunde

    Ministrul Mediului și Ministrul de Interne, ambii de la PNL, cei direct reponsabili de prevenție și intervenție, precum și finul Valer Beșeni, nu știau ?

  2. HaiBai Răspunde

    Știau sigur că știau …însă durerea la doi metri în fața pulii e prea mare . Și uite așa ne mai facem încă o dată de mândră **** in fata lumii civilizate in care ne visam . ! Rușine vouă gunoaie ordinare!

  3. Aspi Rina Răspunde

    Papagalul ăsta îi trage un șut în koor ministrului pnl Perdoiu,pentru că el e primul informat despre calamități de către prefecți .Apoi ministrul mediului Fechet,tot pnl-ist ,ambii trebuiau să ia măsuri urgente,după care trebuiau să vină la premier să-i raporteze masurile luate !!Cozma face pe viteazul,dar uită că oamenii lor sunt la guvernare ?!Cât de prost să fii??!!

  4. Emil Răspunde

    Nici nu ne dam seama cat de norocosi suntem ca-l avem pe Calaretul nenfricat ! Scoala nu are dar da in cine apuca sa iasa el in evidenta! Cat te mai lasa cei din partid sa-ti faci de cap si sa faci acuzati ! Nu mai sunte-ti o coalitie?

  5. cetatean Răspunde

    Premierul era ocupat, ciolanul era gata cald si nu era timp pentru masuri si altele de genu. altfel s-ar fi racit ciolanul. Bine supozitorule fi un discomfort in continuare 😀

  6. desmaplan Răspunde

    asta-i important.ca n–a stiut?..de cae nu a venit Cozma cu 3-100 zile inainte, si sa zica el?….ca poate ramanea in istorie!!!

  7. unul Răspunde

    cine nu i-si aduce aminte de 2013 cu hai fa intamplat in acelasi loc, ori este prost ori tampit

  8. Rrrr Răspunde

    Vreau un Ardeal independent.

  9. c-block Răspunde

    Dacă e să judecăm strict pe evenimente același fenomen s0a repetat tot acolo în 2013 și 2016!!!!! Când s-a promis ceva că se va face îndiguiri în zonă (că nu prea este). Și ghici cine a fost la guvernare în 2013 și 2016??? Ați ghicit, acel minunat USL fabricat tot de voi contra naturii care e și acum sub altă denumire. Deci? Aici directorii de zonă de la SGA trebuie să zboară pentru că nu s-au pregătit. Dar nu se poate că probabil toți sunt puși politic, nu? Că dacă ați avut tupeul să angajați la Bacău o barmaniță tocmai la dispecerat !!!!!! care nu cunoștea noțiunea de cotă de inundație !!!!!!, vedeți aici duce!!!!!!! Nola asta să lucrați mai bine că nu primul ministru e principalul vinovat. Cel mai vinovat e ministrul mediului și ministrul de interen. Ei sunt cu organizarea în astfel de cazuri. Care miniștri din care partid estem???????? No ia să te aud!!!!! Lăsați odată specialiștii să-și facă meseria și nu mai amestecați asta cu politica că uite unde duce!!!!!

  10. Mircea Marghitas Răspunde

    Valer Beșeni să-și dea demisia.

  11. Mihaita Piticu' Răspunde

    Adi Cozma presedinte🤣🤣. Ce glume de kkt am in mine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.