Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

Șofer sancționat după ce a depășit o autospecială de poliție. I-a dat pe polițiști în judecată

Un șofer din Satu Mare a fost sancționat de polițiști după ce a depășit o autospecială a acestora, manevra fiind considerată neregulamentară.

Incidentul s-a petrecut pe DN 13,  când conducătorul auto, aflat la volanul unui autoturism marca Audi A8, a efectuat o depășire a unei mașini de poliție care circula cu o viteză redusă de 20 km/h. Polițiștii l-au amendat și i-au suspendat permisul pentru 60 de zile, dar șoferul a decis să conteste sancțiunile în instanță, susținând că a efectuat depășirea în mod regulamentar.

Cum s-a petrecut totul

Șoferul se deplasa pe DN 13 când a întâlnit autospeciala de poliție care circula în fața sa cu o viteză de doar 20 km/h, îngreunând traficul. În aceste condiții, șoferul a decis să depășească autospeciala, asigurându-se regulamentar. Cu toate acestea, revenirea pe banda de circulație a fost efectuată pe linia continuă, fapt pentru care agenții de poliție l-au sancționat contravențional. Polițiștii au emis un proces-verbal în care au consemnat fapta și l-au amendat pe șofer cu 990 de lei, adăugând și măsura suspendării permisului de conducere pentru 60 de zile.

Nemulțumit de sancțiune, șoferul a contestat procesul-verbal în instanță, susținând că manevra a fost făcută în condiții de siguranță și că viteza redusă a autospecialei justifica depășirea.

Ce au decis judecătorii

Cu toate acestea, judecătorii au constatat că depășirea a fost realizată pe un sector de drum unde acest lucru era interzis din cauza marcajului longitudinal simplu continuu, iar argumentele șoferului nu au fost suficiente pentru a anula sancțiunea.

Instanța a apreciat că procesul-verbal a fost întocmit în conformitate cu normele legale și că faptele reținute de agentul constatator reflectă realitatea. În concluzie, instanța a decis respingerea plângerii contravenționale formulate de șofer, menținând amenda de 990 de lei și suspendarea permisului de conducere pentru 60 de zile.

Decizia poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, însă pentru moment, sancțiunile rămân valabile.

20 comentarii

  1. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Păi da. Specialii se protejează între ei. Prefer să nu detaliez că îmi vin în minte multe cazuri .

  2. H&R Răspunde

    Macar daca depasea pe linie discontinua. Nu tocmai pe continua…

  3. vadimT Răspunde

    De ce mergeau cu 20? Tocmai pt a amenda pe altii. Sa moara in chinuri politai care incurca mai mult circulatia!!!!!

  4. S Răspunde

    Politaii nu trebuie sa justifice de ce au circulat cu 20km/h ? Nu tocmai sa provoace depasirea?

    • Alex Răspunde

      Unde nu idiotii fac Codul rutier sunt exceptii pentru aceasta situatie, si sunt prevazute si viteze minime de deplasare, adica daca politistul din cauza merge cu 20km/h, el ar trebui sanctionat. Daca cauta ceva, sa opreasca masina si sa caute pe jos.

  5. Alex Răspunde

    O alta idioțenie a Codului rutier, ca si cum nu pot sa depășești nici măcar un biciclist in dreptul liniei continue fiindcă trebuie sa ții distanta de 1,5m la depășire, asta înseamnă ca trebuie sa treci linia continua. Daca te prinde îți ia permisul la 60 zile. Sunt zone pe DN unde ai linie continua 10 km de ex Supur de Sus.

  6. Cris Răspunde

    Se interzice conducătorilor de vehicule să circule cu viteză sub limita minimă admisă, să reducă brusc viteza ori să efectueze o oprire neaşteptată, fără motiv întemeiat.

    • Alex Răspunde

      Corect, numai ca CR nu prevede viteza limita minima implicita doar atunci daca este semnalat cu semnele de circulatie.

  7. Ciki Cean Răspunde

    Fraierul putea plăti jumătate din amendă și să solicite reducerea la 30 de zile a suspendării permisului.Acum suflă-n taragot și plătește toată amenda plus că va sta pe tușă 60 de zile.

  8. vadimT Răspunde

    trebuie intrat cu camionul in ei din spate sa invete minte!

  9. Ion Răspunde

    Jenanta abordarea militienilor…
    De aceea trebuie să te ferești de astfel de situații iar când îi prinzi pe lângă lege trebuie arși fără reținere! Lighioanele dreaq!!!

  10. cuRespectladomni Răspunde

    Ieri am fost depasit de un ratat pe dubla continu pe Lucian Blaga .(fara un motiv care sa motiveze decizia isteata ).
    Cand o sa circulam civilizat ne putem lega de gabori ca sunt muisti , cat timp batem recordu in UE si pe Tara la accidente ciocu mic va rog si sa nu mai vorbim de cate 60 de permise suspendate pentru alcool la 6 dimineata .

    • Viktor Orban Răspunde

      Dacă mergi ca un muist cu 50 la oră pe banda 2 când banda 1 este liberă, muistule!

    • Un sfat Răspunde

      Un sfat prietenesc. Eu am ajuns să memorez numerele de înmatriculare ale unor mașini care mi-au făcut surprize în trafic. În mod interesant unele numere revin iar și iar. Așa că în momentul în care le revăd în trafic le las să meargă în boala lor. Până la urmă vor ajunge cu toții în șanț. Eu țin la mașina mea pentru care am muncit. Și nu e ceva rablă. Deci, până la urmă fiecare derbedeu din ăsta își va întâlni nașul care va veni din sens opus. Asta îți garantez negreșit. Iar eu nu țin neapărat să apar la știri cu accidente rutiere ca parte vătămată. Miliția nu e în stare să facă ordine.

      • Voi astia Răspunde

        Voi astia de tineti neaparat sa tot subliniati ca tineti la masinile voastre ca ati muncit pentru ele si nu’s rable , sunteti … ma abtin.

        • Tu ăsta Răspunde

          Eu ăsta – așa cum m-ai abreviat să știi că merg și cu viteză, chiar și peste cea admisă dar nu oriunde și nu risc viața mea sau a celuilalt inutil. Sau nu provoc evenimente rutiere pe gratis că sunt grăbit. Mă mai și grăbesc și eu. Dar care este rolul circulației rutiare??? Ia zi asta!! Nu aia că mă trezesc, beau un caveu, mă urc în mașină și plec din punctul A și ajung la destinație în punctul B???? De preferat întreg????? De aia se face că nu prea am accidente la activ??? Asta din 1992 încoace???? Doar câteva tamponări că alții intră în mine că nu reușesc să păstreze distanța???? Dar știi ce am făcut??? Mi-am modificat la spate bara și mi-am pus un cârlig. Că până atunci an după an mergeam la service și tot reparam bara. Acum de când cu cârligul în mod interesant toți grăbiții reușesc să păstreze distanța față de mine!!! Ce interesant, nu???? Modificare care a trecut pe la verificare cum scrie în lege. Așa că tu ăla du-te mă învârtindu-te …. în șanț direct!

  11. cetatean Răspunde

    au mers cu viteza speciala, asa de repede e si creierul lor, sa devii politist trebuie doar sa fii idiot si sa stii sa fugi

  12. Radical2 Răspunde

    In mod normal e la latitudinea polițistului. Nu cunosc circumstanțele. Dar daca manevra nu era periculoasă, pot spune ca acei agenți au un caracter de foarte joasă speță. Și dacă are dreptate cetățeanul, agenții nu vor pății nimic. Ăștia se pupă si in fund unu pe altu dacă trebuie.

  13. Milițianul Răspunde

    ‘Seara! Deci, așadar, în concluzie și prin urmare, colegii cu autospeciala se deplasau pe DN13 cu viteza regulamentară, care este de SUB 50 de Km/h în localități și de SUB 90/100 Km/h în afara localităților, dacă prin indicator și/sau marcaj administratorul drumului nu a dispus altfel!
    Contravenientul a intrat în depășirea autospecialei în zona de influență a indicatorului “depășirea interzisă”, fiind sancționat conform legii de către colegi!
    Starea de legalitate a contravenției a fost constatată de către echipaj și a fost confirmată de judecător!

    Vă rog să vă abțineți de la injurii și cuvinte grele adresate atât împotriva colegilor cât și a instituției, altfel veți suporta rigorile legii! Vă aflați într-un spațiu PUBLIC!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.