Ultima actualizare: azi, 21:38

Locale

Deputatul Nagy Szabolcs, mesaj puternic: „Să nu se mai întâmple niciodată ce a fost la 15 septembrie 1944”

Deputatul UDMR Nagy Szabolcs, a adus un omagiu celor care au suferit în urma bombardamentului sovietic asupra municipiului Satu Mare, eveniment care a avut loc acum 80 de ani, pe 15 septembrie 1944. Parlamentarul a subliniat importanța păstrării siguranței și securității în această regiune.

„Acum 80 de ani, pe 15 septembrie 1944, Satu Mare a fost bombardat de trei ori de sovietici. Ne-am amintit și ne-am rugat ca acest lucru să nu ni se mai întâmple niciodată. Ca deputat, siguranța oamenilor din Satu Mare este prioritatea mea”, a transmis acesta.

Acest eveniment istoric rămâne o amintire dureroasă pentru comunitatea sătmăreană, subliniind necesitatea de a învăța din trecut și de a proteja viitorul.

15 comentarii

  1. Nagyi emeric Răspunde

    Sa nu se mai intample ce a fost la 30 august 1940. Sa ne rugam.

  2. Vizionaru Răspunde

    Erai la biserica și te cam mustra conștiința…de om, nu de defutat udemerist ! Erai intr-o mare dilema, ca și vasal al lui Victoraș cred ca nu ai vreo problema ca rușii sa ne bombardeze, eventual sa împartă Ardealul ,Zakarpatia,etc , dar te gândeai ca poate cade bomba și pe măta!Ca bombele rusești cad pe unde apuca nu neaparat unde trebuie!Si cum măta ca mai toți maghiarii primește câte 5 buletine de vot la alegeri in loc de unul, iar ramaneti sub 5% prag electoral și tu deputat de bomba H!

    • Sârmă!!!!!!! Răspunde

      Nu vrei asa ca sa te duci de pe unde ai venit? Acolo nu te paste pericolele hunguresti? Ca din ce vad astia cu pericolele, vinituriel dupa ce ca va umbla gura-n gol nici unul nu vreti sa mergeti inapoi! Vrei sa ne explici asta, sarma?

      • Mohacs Răspunde

        Tu probabil ca ești unu de la concursul de tăiat porci UDMR…băga-ți-aș sârma in nas și paie-ncur! Sa ma duc înapoi unde? Ca aici e la fel de acasă ca oriunde pt noi ! Eventual te duci tu, fraiere, ca pentru tine acasă e pe la Hortobagy !Iar singurele pericole hunguresti sunt carnea de sub șa și gulașul expirat…Așa ca hai cară-te!

        • Sârmă!!!!!!! Răspunde

          Eu probabil sigur nu sunt unul din ăla. Așa că tu du-te învârtindu-te înbapoi de unde ai venit și eventual află ceva de bătălia eroic pierdută de la Turtucaia. Asta dacă tot pomeneai de Mohacs. Asta ca să afli cine îți este de fapt dușman și cine a ținut ocupată Dobrogea ani buni. Știi, niște treburi care nu se învață la școală. Că nu se predă dar este ceva foarte real. Așa că du-te înapoi în bordeiul tău că poate mai găsești locul gropii pe unde l-a săpat tac-tu. Ce deranj îți produce adevărul adevărat???? Îți stă și în gât???? Of, ce bine îmi pare.

          • Sula și căciula

            Celula de troli hortysto-udemeriști s-a reactivat!😀😀😀😀Astăzi este de serviciu “istoricul” !Tembelu scoate din chiloții rosu-alb-verzi cu pete maro snoave istorice care sa-i legitimeze tâmpenia și inepțiile! Turtucaia, wow, noua prostie descoperită de istoricii UDMR…Da tembelule Turtucaia a fost o pagina rușinoasa din istoria Armatei Romane din Primului Război Mondial , însă chiar dacă armatele germano-maghiare au profitat de dislocarea a 5 divizii de pe frontul nord-vestic de către armata romană care s-a retras in spatele arcului Carpatic in urma dezastrului de la Turtucaia,a urmat momentul 1 Decembrie 1918, de la Alba Iulia👍👍😀😀😀 pe când după Mohács a urmat…. Több is veszett Mohácsnál! Și apropos… mai este și momentul cu opinca de pe Parlament! Sti cum îi chema pe cei care au pus-o acolo, ca doar ești mare istoric?!

          • Sârmă!!!!!!!

            Apoi ar mai fi cazul să povestești și cum a sfârșit copilul. Asta mulțumită superiorilor săi. Spune și pe aia. Așa nesilit de nimeni. Tu alergi după dușameni imaginari iar cei adevărăți îți râd în față. Dar tu atât de prost ești că nu îți dai seama nici acum. Felicitări că măcar acum ai reușit să descoperi wikipedia. Vezi că multe lucruri nu sunt acolo sau sunt tratate după ureche.

    • Vizionaru Răspunde

      Eu probabil sunt unul din ăia care țipă la sediul PSD că de ce nu primește pomana aia promisă de guvern! Că dacă e așa voi ajunge acolo ca de rușine să mă apuc să lucrez! Unde a ajuns lumea asta!?

  3. Laci Răspunde

    Alt ciumpalac

  4. Ferenc Răspunde

    4 iunie

  5. Feri Poker Răspunde

    Armata hortysta si nazista din municipiul Satu Mare erau în retragere .Dacă nu opuneau rezistență nimeni nu bombarda nimic ! Municipiul Satu Mare ocupat de naziști și hortyști a fost eliberat de un corp de armata rusesc format numai din femei .

    • Feri Poker Răspunde

      Acum să mai povestesc și pe aia că sovieticii au rupt frontul de la Stalingrad exact unde era poziția armatei române? Hai că mai bine nici nu spun. Dar ce căuta armjata română pe maulul Volgăi? Nici asta nu zic. Sau că cine apărase peninsula Crimeea în WW II în locul nemților. Ghici cine??? Armata română. Curat eroism, nu? E fain când extragem din paginile istoriei și recităm doar pasajele care ne convin.

  6. satmarean Răspunde

    De va mananca mult dintii, vedeti ungurasilor sa nu se intample ca in 1919.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.