Ultima actualizare: ieri, 20:04

Locale

FOTO. Incendiu la o gospodărie din județul Satu Mare. Flăcările amenințau casa de locuit

Astăzi, 17 octombrie, începând cu ora 12:30, pompierii au intervenit cu forțe și mijloace specifice pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă a unei case de locuit din localitatea Supur.

La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor din cadrul Punctului de Lucru Tășnad, fiind solicitat sprijinul Punctului de Lucru Sărmășag, care a intervenit cu o autospecială și a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Supur.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violent, cu flacără deschisă la o bucătărie de vară, anexă a casei de locuit, existând pericolul de propagare la restul locuinței. Pompierii au acționat pe două sectoare de intervenție, primul sector, pentru limitarea și lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea sector, pentru protecția bunurilor aflate în pericol.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite fără a fi înregistrate persoane rănite ori intoxicate. Au ars aproximativ 80 de metri pătrați din anexă, fiind salvată casa de locuit. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind coș de fum necurățat.

În acest sens, pompierii țin să le reamintească cetățenilor că necurăţarea coşului de fum duce la înfundarea acestuia cu funingine şi alte reziduuri rezultate în urma arderilor, iar uneori poate duce la autoaprinderea coşului de fum.

,,Un coş de fum înfundat creşte riscul intoxicării cu monoxid de carbon din cauza faptului că fumul nu poate fi evacuat. Asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea coşurilor de fum cel puţin o dată pe an, de către o persoană autorizată”, informează ISU Satu Mare.


Sursa: ISU Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.