Ultima actualizare: azi, 10:45

Locale

A băut atât de mult încât nu s-a trezit din beție nici a doua zi. S-a urcat la volan și a fost condamnat

Un sătmărean a băut atât de mult, încât a doua zi era tot beat. Bărbatul nu s-a trezit din beție, însă dimineața s-a hotărât că e o idee bună să se urce la volan. Pe drum s-a întâlnit cu poliția.

Potrivit informațiilor PortalSM, un bărbat din Satu Mare a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu amânarea pedepsei după ce s-a urcat la volan sub influența alcoolului, la scurt timp după o petrecere. Bărbatul consumase atât de mult alcool încât, a doua zi dimineața, în loc să își revină, încă era sub influența băuturilor alcoolice. Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 11 mai 2024, iar bărbatul a fost prins de poliție conducând cu o alcoolemie semnificativă.

Conform dosarului de la Judecătoria Satu Mare, bărbatul a sărbătorit ziua de naștere a unui prieten pe 10 mai 2024. Începând cu ora 15:00 și până în jurul orei 22:30, acesta a consumat între 10 și 12 sticle de bere, fiecare având 330 ml. Fără să își dea seama cât de grav era afectat de alcool, a doua zi dimineața, la ora 08:30, s-a urcat la volanul mașinii sale, un Volkswagen Golf, și a pornit din localitatea de domiciliu către municipiul Satu Mare.

În jurul orei 08:51, pe strada Botizului din Satu Mare, polițiștii care efectuau controale de rutină i-au făcut semn să oprească. În timpul verificărilor, polițiștii au constatat că bărbatul emana un miros puternic de alcool și l-au supus testului cu aparatul etilotest. Rezultatul a arătat 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost dus la spital pentru prelevarea probelor de sânge.

În fața instanței, bărbatul a recunoscut fapta și a colaborat cu autoritățile, ceea ce a dus la încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției. Judecătoria Satu Mare a admis acordul înregistrat pe 31 iulie 2024, iar pe 21 octombrie 2024, bărbatul a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru o perioadă de supraveghere de 2 ani.

Pe parcursul acestei perioade, individul trebuie să respecte mai multe măsuri de supraveghere, inclusiv prezentarea la Serviciul de Probațiune, anunțarea oricărei schimbări de locuință și participarea la activități stabilite de consilierii de probațiune. De asemenea, el va trebui să presteze muncă neremunerată în folosul comunității și să achite cheltuielile judiciare, în valoare de 1.057 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.