Ultima actualizare: azi, 11:19

Locale

A băut toată noaptea într-un club din Satu Mare, apoi s-a urcat la volan. Polițiștii i-au pus fiola

Un tânăr din Satu Mare, în vârstă de 24 de ani, a fost condamnat la 1 an și 2 luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Sentinţa a fost dată în această săptămână. Acesta a petrecut toată noaptea într-un club din centrul orașului și s-a urcat la volan dimineața devreme, fiind prins de poliție cu o alcoolemie de 2,2 grame de alcool pur în sânge.

În noaptea de 20 aprilie 2024, tânărul a decis să iasă în oraș împreună cu prietenii săi. După ce a petrecut câteva ore la locuința iubitei sale, a hotărât să continue seara într-un club din centrul municipiului Satu Mare. În timpul petrecerii, acesta a consumat whisky amestecat cu energizant. Spre dimineață, în jurul orei 05:40, a decis să plece pentru a-și încărca telefonul mobil, însă a fost oprit de un echipaj al poliției rutiere pe strada A.I. Cuza.

Polițiștii au constatat că tânărul emana un puternic miros de alcool și l-au testat cu etilotestul, rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. În timpul audierilor, tânărul a recunoscut fapta, declarând că regretă că s-a urcat la volan sub influența alcoolului și a acceptat să presteze muncă în folosul comunității. Instanța a ținut cont de faptul că acesta nu avea antecedente penale și a cooperat pe tot parcursul procesului penal.

Judecătoria Satu Mare l-a condamnat pe tânărul sătmărean la 1 an și 2 luni de închisoare, pedeapsă suspendată sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani. În această perioadă, acesta va trebui să respecte anumite obligații, inclusiv să presteze 70 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.