Ultima actualizare: azi, 11:19

Locale

280 kg de carne stricată confiscată de DSVSA la un restaurant din județul Satu Mare

280 kg de carne stricată confiscată de DSVSA la un restaurant din județul Satu Mare. Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au confiscat 279,65 kg de carne și preparate din carne, în valoare de 7.831 lei, în cadrul unei acțiuni de control la un restaurant din localitatea Târșolț. Întreaga cantitate a fost pusă sub sechestru sanitar-veterinar și incinerată în unități de ecarisare autorizate, ca urmare a constatării nerespectării normelor de trasabilitate a produselor.

În perioada 18 – 25 octombrie 2024, inspectorii DSVSA Satu Mare au desfășurat 95 de acțiuni de control vizând unități de abatorizare, procesare carne și lapte, catering, depozite alimentare, hipermarketuri, piețe agroalimentare, baruri, brutării și alte spații de alimentație publică din județ. În urma acestor controale, restaurantul din Târșolț a primit o sancțiune contravențională de 12.000 de lei pentru încălcarea normelor de siguranță alimentară.

În perioada ianuarie 2024 – octombrie 2024 inspectorii de specialitate din cadrul D.S.V.S.A. Satu Mare, în urma controalelor efectuate în teren, au pus sub restricție / sechestru sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, cantitatea de 1059,15 Kg carne și produse alimentare, cu o valoare totală de 24.147 lei.

DSVSA Satu Mare subliniază că aceste controale sunt realizate pentru a asigura respectarea legislației sanitare veterinare și a normelor HACCP, având ca scop protejarea sănătății consumatorilor. Inspectorii avertizează că, în cazul descoperirii unor produse alimentare care nu respectă condițiile de igienă și siguranță, vor lua măsuri de retragere urgentă a acestora din consum și aplicarea de sancțiuni contravenționale.

4 comentarii

  1. Varu Răspunde

    De ce nu comunicați denumirea restaurantului?Că să știm să-l ocolim.

  2. Asa este Răspunde

    Un motiv in plus, pentru mine, de a ocoli restaurantele si alte locatii care prepara mancare. Stiti ce buni sunt biscuitii? :-)…..

  3. Alma Răspunde

    PE LA SAORMERII ATI FOST ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.