Campania electorală pentru alegerile parlamentare începe vineri și se încheie la data de 30 noiembrie. Timp de 30 de zile, partidele, alianțele sau independenții intrați în cursa pentru un loc în noul Legislativ vor trebui să convingă electoratul să le acorde votul pe data de 1 decembrie.
Pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianță politică sau organizație a cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri, precum și candidații independenți pot aplica cel mult două afișe electorale. Sunt interzise afișele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat, precizează Biroul Electoral Central.
Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că mâine începe oficial campania electorală pentru alegerile parlamentare. Greblă a subliniat că de la debutul campaniei, toate materialele de promovare distribuite de partidele politice în perioada de precampanie trebuie retrase, urmând ca în campania oficială să fie folosite exclusiv materialele autorizate de legislația electorală: „Este perioada în care toate materialele care au privit promovarea imaginii competitorilor politici trebuie să fie înlocuite cu materialele strict și precis reglementate de lege”, a declarat președintele AEP.
Toni Greblă a detaliat și măsurile logistice stabilite pentru desfășurarea votului, anunțând că, în acest an, numărul secțiilor de votare a fost extins la nivel internațional: „Pentru alegerile parlamentare avem deschise cu 35 de secții de votare mai multe decât la alegerile europarlamentare. Ministerul de Externe a avut grijă să aloce aceste secții în zonele cu cele mai numeroase comunități românești”, a explicat acesta.
Campania electorală pentru alegerile parlamentare va începe oficial mâine dimineață, vineri, 1 noiembrie, și se va încheia pe 30 noiembrie, la ora 7 dimineața, cu o zi înainte de scrutinul propriu-zis, care va avea loc pe 1 decembrie, între orele 07:00 și 21:00. Pentru a evita eventualele aglomerații la urne, președinții secțiilor de votare vor putea prelungi programul până la ora 23:59 în situația în care, la închiderea oficială, vor mai fi cetățeni care nu și-au exercitat încă dreptul de vot.
CITEȘTE ȘI:
Maine? Pana acum ce a fost?