Rodia, cunoscuta si sub denumirea de ‘fructul dragostei’ sau ‘fructul vietii’, este apreciata pentru proprietatile sale extraordinare. Inclusa la loc de cinste printre super alimente, rodia contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde.
14 beneficii ale consumului de Rodie
1. Rodia este unul din cele mai puternice fructe antioxidante, in compozia ei gasindu-se de trei ori mai multi antioxidanti decat in vinul rosu sau in ceaiul verde. Rodia contine antioxidanti puternici precum polifenoli, tanini si antocianini, esentiali pentru sanatatea inimii si a organismului.
2. Este o sursa grozava de vitamine si minerale. Rodia contine vitamina A, vitamina B5, vitamina C si E, vitamina K, acid folic, dar si minerale importante pentru organism precum calciu, potasiu, magneziu, fier.
3. In acelasi timp, antioxidantii continuti de rodie impiedica aparitia procesului de imbatranire prematura. Prin urmare, rodia este recomandata chiar si in tratarea bolii Alzheimer.
4. Rodia are proprietati antiinflamatorii si din acest motiv protejeaza impotriva astmului, a durerilor in gat, a diareei si a altor boli.
5. Rodia este un fruct minunat de care pot beneficia femeile insarcinate. Este bogata in acid folic, vitamina esentiala in diviziunea celulara si indispensabila in procesul de dezvoltare a fatului.
6. Intareste sistemul imunitar si are proprietati anticancer. Rodia este un aliment extraordinar, eficient impotriva cancerului de san, a cancerului de prostata si a celui de piele.
7. Scade nivelul de colesterol rau din sange (LDL) si creste nivelul de HDL (colesterol bun) din organism, reducand riscurile altor factori cardiaci. Astfel, rodia poate contribui la vindecarea si prevenirea bolilor cardiovasculare, dar si a diabetului si a artritei. Totodata, consumul constant de rodie impiedica depunerile de colesterol de pe artere.
8. Reduce si mentine in cote normale tensiunea arteriala si imbunatateste circulatia sangelui la inima.
9. Sucul de rodie creste apetitul astfel incat poate fi folosit cu succes in cazul copiilor, pentru stimularea apetitului.
10. Previne aparitia ateroscleroziei si are efecte benefice in tratarea acestei boli. Intr-un studiu efectuat asupra unor pacienti cu ateroscleroza si carora li s-a administrat suc de rodie, s-a observat ca placile de aterom au fost reduce cu 30% comparativ cu alte sucuri.
11. Contribuie la detoxifierea si la eliminarea toxinelor din organism.
12. Gratie continutului sau ridicat de vitamina C (o singura rodie contine 40% din doza zilnica de vitamina C recomandata), rodia contribuie la intarirea sistemului imunitar.
13. Protejeaza impotriva depresiei si a osteoporozei.
14. Rodia contine o cantitate semnificativa de fibre care ajuta la o buna functionare a sistemului digestiv si la reglarea digestiei.
Sursa: garbo.ro