Participanții la Târgul Mărțișorului Tradițional care se desfășoară în aceste zile la Negrești-Oaș au fost premiați, vineri, de organizatori, Primăria și Consiliul Local și Casa de Cultură Orășenească Negrești-Oaș.
Astfel, au primit diplome de gratitudine directorii instituțiilor de învățământ din oraș (Delia Gavra – Grădinița nr. 1, Mariana Cionca – Grădinița nr. 7, Mirela Keszler – Școala Gimnazială nr. 1, Anca Rusu – Școala Gimnazială nr. 3, Viorel Bud – Liceul Teoretic Negrești-Oaș și Mihai Miclăuș – Liceul Tehnologic Ioniță G. Andron), iar copiii de la Grădinițele nr. 1 și 7, elevii de la școlile 1 și 3 și de la cele două licee, precum și echipa Crucii Roșii au primit diploma ”Mărțișorul oșenesc”, alături de un cadou simbolic. Diplomele au fost oferite de directorul Casei de Cultură, Natalia Lazăr.
A treia ediție a Târgului Mărțișorului Tradițional s-a deschis, joi, la Negrești-Oaș, elevii și copiii din oraș pregătind sute de mărțisoare care de care mai frumoase. Târgul va fi deschis până sâmbătă.
În primele zile ale Târgului, principalii clienți au fost localnicii, părinții elevilor participanți, dar mai ales băieții din școlilele și liceele negreștene, cei care au ales să cumpere mărțișoare fetelor exclusiv de la standuri.
Directorul Casei de Cultură, Natalia Lazăr, spune că scopul târgului este acela de a implica copiii în viața comunității.
„Copii trebuie învățați încă de mici să se implice în viața comunității locale și să-i ajute pe cei care au nevoie de sprijinul lor. Totodată, realizând ei înșiși aceste mărțișoare și felicitări devin conștienți de valoarea pe care o capătă un obiect autentic și poate nu vor mai da fuga la magazinul din colț pentru a cumpăra tot felul de chinezării”, a spus Natalia Lazăr.
Târgul mărțișorului tradițional are menirea de a-i face pe copii să se implice mai activ în viața comunității, având în vedere că banii rezultați din vânzări sunt destinați unor acțiuni filantropice, și, totodată, de a le îndruma primii pași în activitățile comerciale.
Sursa: Primăria Negreşti Oaş