Ultima actualizare: ieri, 20:44

Sport

Olimpia dă piept cu CSM Râmnicu Vâlcea, în prima etapă a returului

2.FOTBAL:CS UNIVERSITATEA CRAIOVA-OLIMPIA SATU MARE 1-0,LIGA 2 (5.10.2013)

Returul Ligii 2 din România începe astăzi, de la ora 11:00, cu o mulţime de semne de întrebare pentru aproape toate echipele implicate. Unirea Slobozia, Săgeata Năvodari  (ambele din Seria I) şi Fortuna Câmpina (din seria II) au abandonat deja competiţia din cauza problemelor financiare, în timp ce alte trei echipe sunt aproape de a avea aceeaşi soartă: Gloria Buzău, FC Bihor şi Unirea Târlungeni. Este foarte probabil ca până la sfârşitul campionatului să avem parte de multe sur
prize, majoritatea neplăcute din punctul de vedere al amatorilor de fotbal de ligă secundă.

Olimpia Satu Mare a avut până acum numai de câştigat din această situaţie. Înaintea startului oficial al returului, echipa de pe Someş a urcat deja două locuri în clasament datorită retragerii echipei de pe locul 2, Fortuna Poiana Câmpina. Pe de altă parte, se pare că Olimpia are probleme financiare din cauza faptului că administraţia locală nu şi-a plătit contribuţia la care s-a angajat în anii anteriori. Preşedintele FC Olimpia, Dan Băbuţ, a tras deja un semnal de alarmă cu privire la faptul că în cazul în care această situaţie nu va fi deblocată vor trebui să renunţe la câţiva jucători valoroşi, cărora nu le vor putea onora contractele.

Dar să revenim la fotbal. Olimpia joacă primul meci împotriva echipei CSM Râmnicu Vâlcea. Delegaţia sătmăreană a plecat vineri dimineaţa spre Vâlcea cu 18 de jucători: portarii Trip-Anca şi Şuta, fundaşii Burlacu, Munteanu, Mureşan, Ioniţă, Heil, Iuhas, mijlocaşii Onicaş, Micaş, Villand, Schwarzkopf, Selagea, Bic, Rus şi cei trei atacanţi Faur, Bujor şi Feier. Există câteva indisponibilităţi în lot: Bălău încă acuză dureri de spate, Sălăgeanu şi Burlacu sunt gripaţi, iar Mărkuş încă nu este revenit după o veche accidentare.

“Mergem la Vâlcea să scoatem un rezultat bun. Obiectivul nostru rămâne clasarea pe un loc de play-off la finalul campionatului. Dacă băieții vor fi concentrați și serioși, vom reuşi ce ne-am propus. Din punctul meu de vedere, Olimpia este în continuare pe locul 8 și după retragerea Fortunei. Nu trebuie să ne relaxăm doar că am urcat două locuri. Avem mult de muncă în retur, trebuie să terminăm în zona de play-off”, a declarat antrenorul Tiberiu Csik. Încă o veste bună pentru Olimpia este faptul că vor fi susţinuţi din tribune de peste 50 de fani, care au pornit de vineri noaptea pentru a-şi susţine echipa favorită. Autocarul a fost pus la dispoziţie de conducerea clubului în semn de apreciere pentru dăruirea şi ataşamentul arătat de galeriile Sezione Ostile şi Commando Oli în ultimii ani.

Cu jucătorii pe care i-a avut la dispoziţie, cel mai probabil Tibi Csik va începe cu următoarea formulă: Anca – Munteanu, Mureșan, Heil, Iuhas – Onicaş, Villand – R. Rus, Bic, Faur – Bujor.

Meciul CSM – Olimpia care începe azi de la 11.00 va fi arbitrat la centru de Valentin Iugulescu din Târgoviște, ajutat la margini de Adrian Ionescu și Florin Pucheanu.

Un comentariu

  1. george Răspunde

    Acum vom vedea cat sa intarit lotul F.C Olimpia Satu-Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.