Cartofi umpluți – Rețetă cu guacamole
Ingrediente:
6 cartofi medii
2 buc. avocado
12 roșii cherry
1 ceapă roșie
2 linguri suc de lămâie
puțin sos Tabasco
câteva frunze de pătrunjel
ulei de măsline
1 buc. ardei gras galben
Mod de preparare cartofi umpluți:
1. Spală cartofii, înțeapă-i din loc în loc cu o furculiță apoi unge-i cu puțin ulei, pune-i într-o tavă și bagă-i în cuptorul încins la 200 de grade Celsius, pentru vreo 40 de minute.
2. Când sunt gata, scoate-i și înjumătățește-i pe lungime.
3. Scobește-i de miez, dar astfel încât să rămână niște pereți foarte subțiri.
4. Unge “bărcuțele” cu ulei.
5. Toacă mărunt ceapa, roșiile și ardeiul gras.
6. Mărunțește avocado.
7. Amestecă pireul de avocado cu ardeiul gras, sucul de lămâie și cu roșiile.
8. Adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
9. Umple cartofii cu acest mix.
Poți servi acești cartofi umpluți cu sos Tabasco.
Sursa: culinar.bzi.ro