Ultima actualizare: azi, 13:21

Locale

Jale în comerțul din județ. Vezi ce a găsit Protecția Consumatorului

protectia consumatorilor satu mareAproape toate magazinele din mediul rural verificate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor în perioada 4 ianuarie – 19 februarie, au fost depistate cu abateri. Produse expirate, neechitate corespunzător sau fără prețuri, sunt doar câteva dintre neregulile constatate de Protecția Consumatorilor.

Astfel, trei operatori economici din  Satu Mare și patru operatori economici din Drăgușeni, Sătmărel, Livada, Halmeu aveau la comercializare cârnați de casa, salam de vara, parizer din porc, pulpe de pui congelate vrac care nu aveau  etichete însoțitoare, consumatorii neputând astfel identifica starea termică, temperatura de păstrare sau termenul de valabilitate. Doi operatori din Negrești Oaș și Livada aveau la comercializare brânzoici și Actimel Danone la care lipseau de pe etichete data limită de consum.

Un operator economic din  Halmeu avea la comercializare margarină și batoane cu cașcaval cu termenul de valabilitate depășit cu 2 zile. Totodată, nouă  operatori economici din  Odoreu, Corund, Negrești-Oaș, Oar, Livada, Halmeu, Racșa, Vama, Turulung nu aveau afișate prețurile vizibil și neechivoc la o serie de produse alimentare și nealimentare.

 De asemenea, cinci  operatori economici din Turulung, Oar , Căpleni,  Ambud și Sătmărel aveau la comercializare textile și încălțăminte fără a avea traducere în limba română a compoziției fibroase și a instrucțiunilor de întreținere, iar doi operatori din Turulung aveau expuse la comercializare haine second-hand la preț redus fără a avea afișat și prețul vechi înainte de reducere.

 În urma acestor abateri constatate, comisarii de la Protecția Consumatorului au aplicat amenzi în cuantum total de 34.000 de lei, au oprit temporar de la comercializare produse în valoare de peste 1.500 de lei și au fost retrase definitiv din comerț produse în valoare de 110 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.