Ultima actualizare: azi, 11:21

Seară de muzică arhaică
Locale

Seară de muzică arhaică la Centrul de Creație (FOTO&VIDEO)

Seară de muzică arhaică

Seară de muzică arhaică

Centrul de Creație Satu Mare a organizat vineri un eveniment deosebit, o seară de muzică arhaică.  Intitulată sugestiv Archeus, seara de muzică arhaică s-a bucurat de succes în rândul spectatorilor care i-au răsplătit pe interpreți cu ropote de aplauze.

Gazda evenimentului, directorul Centrului de Creație, Felician Pop, a declarat că această seară de muzică arhaică s-a dorit a fi prima dintr-o serie de astfel de manifestări menite să redescopere primele legături ale omenirii cu sunetul, dar și o scurtă trecere prin evoluția muzicii, urmând să se ajungă până la muzica din zilele noastre, la genuri precum rock sau house. În trecut muzica nu era percepută ca un mijloc de divertisment, ci pentru a transmite o stare, de aceea primii invitați ai serii au fost din Țara Oașului, fiind cunoscut faptul că muzica oșenească mai păstrează și astăzi o legătură puternică cu muzica veche. Oșanul Ioan Ravas a suflat în tulnic, ca pe vremuri.
Elementul central al serii a fost reprezentat însă de trupa DOTS, formată din Szilagyi Otto şi Racz Attila – drâmbă,  Szilagyi  Zoltan – didgeridoo, Balogh Francisc – percuţie, care a făcut o scurtă trecere în trecere prin ritmurile muzicii antice de pe mai multe continente.
La spectacol a participat și trupa de dans ARTIS (Iosif Ahmed, Gianina Preală şi Toni Puşcaş) iar directorul Centrului de Creație, Felician Pop, a recitat în latină poezii ale unor poeți antici.
Totodată, mica sală de spectacole a fost decorată pe măsură, prin grija artistei Mihaela Pastor.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.