Ultima actualizare: ieri, 21:48

Proiect Transfrontalier Romania Ungaria
Locale

S-a înființat Grupul Comun de Lucru pentru Planificare şi Programare Strategică România-Ungaria

Proiect Transfrontalier Romania UngariaSatu Mare a fost azi gazda şedinţei Grupului de Lucru pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria 2014-2020, la care au participat reprezentanţii Consiliilor Judeţene din România şi Ungaria de pe zona de graniţă: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Bekes, Hajdu-Bihar, Szabolcs – Szatmar-Bereg şi Csongrad.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a declarat că întâlnirea a avut ca scop identificarea domeniilor şi priorităţilor care vor fi finanţate în perioada 2014-2020. „S-au conturat deja aceste priorităţi şi cred că vom ajunge curând la un acord. Cele patru judeţe din România şi-au stabilit deja priorităţile însă aceste proiecte trebuie armonizate cu cele care urmează a fi stabilite de partenerii din Ungaria”, a spus Adrian Ştef.

În perioada 2014-2020, România va beneficia de asistenţă financiară comunitară nerambursabilă pentru dezvoltarea de programe şi proiecte de cooperare teritorială europeană (transfrontalieră, transnaţională şi interregională) având ca scop dezvoltarea echilibrată a întregului teritoriu comunitar, prin încurajarea cooperării şi schimbului de bune practici între toate regiunile Uniunii Europene.

În vederea pregătirii participării României în noul Program de Cooperare Transfrontalieră la graniţa româno-maghiară aferent perioadei de programare 2014-2020, cele două state membre au decis înfiinţarea unui Grup Comun de Lucru pentru Planificare şi Programare Strategică. Grupul de Lucru cuprinde reprezentanţi de la nivelul graniţei, precum şi actori cheie relevanţi de la nivel local, regional şi naţional din domeniile preconizate a primi finanţare prin viitorul program. Grupul de Lucru are atribuţii în planificarea strategică de la nivelul ariei eligibile şi a programării utilizării asistenţei comunitare alocate programului pentru perioada 2014-2020.

Sursa: Consiliul Județean Satu Mare

2 comentarii

  1. interesu poarta fusta Răspunde

    domnule presedinte stef se aude prin targ ca v adepasit subprefectul sasu in materie de relatii extraconjugale tocmai si a mutat influenta de la doamna sefa itm la o curajoasa domnita de la politia economica.cica s ar pregati omu de sosirea unor mici dosarele de pe la dna cu mici fonduri europene de cateva milioane de euro sifonate de pe la primarii pe traseul dicu levente.vom reveni cu amanunte si cu numele domnitei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.