„Io-s fecios din Medişa”, la a doua ediţie

26 august 2013 | 1 comentariu

medisa (1)În satul Medişa a avut loc duminică a doua ediţie a festivalului folcloric “Io-s fecior din Medişa”, eveniment care a coincis cu inaugurarea noului sediu al căminului cultural din localitate.

Iniţiatorul festivalului este Vlad Crasnai, un fiu al satului, care se preocupă de păstrarea tradiţiilor codreneşti şi de promovarea tinerelor talente din zonă, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al Centrului Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Satu Mare (CJPCCT).

Vlad Crasnai şi ceilalți organizatori au reuşit să adune la un loc toţi fiii satului, dar și pe cei ai satelor vecine.
În semn de apreciere a muncii depuse de către tânărul interpret, directorul CJCPCT, Felician Pop, i-a înmânat acestuia o diplomă de excelenţă lăudându-l pentru dedicarea şi implicarea în organizarea acestui eveniment.

“De obicei, aceste diplome le primesc cei care au deja o activitate de zeci de ani în promovarea culturii sătmărene, dar Vlad o merită pentru că a reuşit să organizeze şi să se ocupe atât de frumos de acest festival care prinde rădăcini şi care a ajuns la cea de-a II-a ediţie”, a afirmat Felician Pop.
Pe scena festivalului de la Medişa au urcat interpreţii de muzică populară George Negrea, Vlad Crasnai, Roxana Şichet, Lucia Pop Borlean, Malvina Madar Iederan. Cel mai aşteptat recital a fost cel al binecunoscutului cântăreţ de muzică populară Nicolae Sabău.

Etichete: , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (1)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

  1. TIBERIU spune:

    Cat a costat noului sediu al căminului cultural din Medisa ,tot cat a costat si WC de la scoala pe care nu o foloseste nimeni adica 900 milioane lei(rol)sau cat a costat monumentul de la Tataresti 1 miliard are primaria bani sa-i toace Tibi cu gasca lui de analfabeti cu Simona (amanta)in frunte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest