O femeie de 89 ani depistată cu document fals la vama Petea

21 octombrie 2013 | 0 comentarii

vama_peteaPoliţiştii de frontieră de la P.T.F. Petea au depistat o femeie în vârstă de 89 ani, din R. Moldova, care intenţiona să iasă ilegal din România folosind o carte de identitate falsă.

Duminică, 20 octombrie, în jurul orei 20.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu-Mare, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un cetăţean român, şofer al unui autoturism în care se afla ca pasager o femeie care, la controlul de frontieră, a prezentat o carte de identitate românească.

Poliţistul de frontieră care a efectuat controlul actului de identitate a constatat că acesta nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, documentul fiind fals total.

În urma verificărilor efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că femeia care a prezentat documentul fals are 89 ani, este din Republica Moldova şi a intrat legal în România, aceasta deţinând o adeverinţă prin care se atestă faptul că a redobândit cetăţenia română.

În cadrul cercetărilor, femeia a declarat că intenţiona să meargă la fiica ei, aflată în Italia. În acest sens, cealaltă fiica a ei, aflată în R. Moldova, i-a procurat, prin intermediul unei persoane a cărei identitate nu o cunoaşte, documentul de identitate românesc.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria celei în cauză, femeia fiind cercetată în prezent pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea, uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă la ieşirea din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale.

Etichete: , , ,

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest