Patru sătmăreni, angajaţi la Poşta Germană. Au salarii de 2.000 de euro

24 septembrie 2014 | 2 comentarii

simona dersidan, marcel maruscaMai mulţi români, printre care şi câţiva sătmăreni, au ajuns să distribuie scrisori şi pachete în jurul oraşului Stuttgart, în urma unei recrutări a Poştei Germane care a avut loc în luna august la Satu Mare.

Directorul adjunct al agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare, Marcel Maruşca,  a afirmat astăzi, într-o conferinţă de presă, că în urma recrutărilor au fost selectate 39 de persoane, 21 dintre acestea ajungând deja să lucreze în Germania. Printre acestea se află şi patru persoane din Satu Mare. Urmează să mai plece încă 11 persoane, însă doar după ce angajatorii le vor găsi locuinţe.

Maruşca a afirmat că germanii au fost mulţumiţi de persoanele selectate în România şi de implicarea reprezentanţilor AJOFM Satu Mare care au intermediat interviurile prin reţeaua EURES, şi că probabil vor mai face recrutări din România.

Postaşilor li s-au promis salarii de 2.000 de euro/lună brut, netul urmând să vie cuprins între 1.200 şi 1.600 de euro, în funcţie de clasa de impozitare a fiecărei persoane. Deocamdată contractele au fost încheiate pe o perioadă de şase luni, cu posibilitatea transformării acestora pe perioadă neterminată.

În cadrul conferinţei, directorul AJOFM Satu Mare, Simona Derşidan, a reamintit de Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi ce va avea loc vineri începând cu ora 9 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare, bursă la care sunt oferite544 de locuri de muncă.

Etichete: , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (2)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Bot Ruben spune:

  Nu uitati va rog sa mentionati ca 2000 € brutul din care daca este netul 1300 1400 ;)

 2. Cocojumbo spune:

  Sa intelegem ca asta este o victorie a conducerii oficiului pentru ocuparea fortei de munca?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest