Prăjitură cu vișine și nuci de post

26 noiembrie 2014 | 0 comentarii

5Prăjitură cu vișine și nuci face parte din categoria prăjiturilor “de post”, este foarte ieftină, se prepară repede și va încânta pe toată lumea.

Ingrediente:

125 ml (o jumătate cană) ulei

250 g (o cană) zahăr pudră (sau tos)

500 ml (2 căni) apă minerală

10 g praf copt (un plic)

o linguriță bicarbonat de sodiu

o linguriță oțet

2-3 lingurițe esență vanilie (după gust)

500 g faină (3 căni făină pline)

100 g nuci pisate

150 g vișine (sau mai multe)

Mod de preparare:

Într-un bol amestecați uleiul cu zahărul, apa minerală, praful de copt și bicarbonatul stinse cu oțet și esență de vanilie. Mixați până se omogenizează apoi adăugați treptat făina.1

Mixați până încorporați toată făina și apoi adăugați nucile și vișinele. Păstrați câteva nuci pentru tapetat prăjitura.7

Puneți compoziția într-o tavă de 25-35 cm și dați-o la cuptor (preîncălzit la 180 grade) pentru 35 minute sau până trece testul scobitorii.8

Lăsați prăjitura la răcit pe un grătar apoi tăiați-o. După preferințe o puteți pudra cu zahar sau cacao. Poftă bună.

Sursa: http: www.bucatariairinei.ro

Etichete: , , , ,

Categorie: Locale

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest