Ultima actualizare: azi, 12:55

Locale

Conferinţă în cadrul proiectului Special rescue service of Szathmar

proiect Situatii de Urgenta Zona Satmarului (12)O  conferință de presă în care a fost prezentat stadiul proiectului “Special rescue service of Szathmar” a avut loc ieri un un restaurant din municipiul Satu Mare, participând reprezentanții partenerilor, oraşul Csenger din Ungaria, comunele Lazuri, Micula, Botiz, Dorolţ dar şi persoanele responsabile cu implementarea acestuia.

Scopul programului este de dezvoltare a serviciilor  de urgenţă pe ambele părţi ale graniţei, calificarea personalului voluntar şi angajat iar după aderarea României în zona Schengen reîmpărţirea raioanelor în vederea reduceri timpului de intrvenţie.

Valoarea totală este de 851.905 euro, din care oraşului Csenger i-a revenit suma de 493.925 euro iar comunei Lazuri 357.980 E.

Până acum au fost achiziţionate o autospecială 4×4 de cercetare-cautare şi prim ajutor, patru motopompe de mare capacitate, 24 complete de intervenţie, un Kit de prim ajutor şi un defibrilator.

În curs de achiziţie se află o autospecială de stins incendii cu apă şi spumă. Prima licitaţie a fost anulată din lipsa documentelor de calificare iar cea de-a doua din motive de neconcordanţe tehnice.

 proiect Situatii de Urgenta Zona Satmarului (16)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.