Cseke Attila: Propunerea UDMR privind ajutorarea celor cu credite valutare trebuie urgent adoptată

16 ianuarie 2015 | 4 comentarii

cseke attila”Ceea ce s-a întâmplat într-o singură zi cu cursul franc elvețian/lei, când acesta a crescut de la 3,74 la 4,32 de ron, arată cât de urgentă și necesară este adoptarea propunerii legislative a UDMR privind rezolvarea problemelor celor cu credite valutare.” – a declarat deputatul Cseke Attila.

Singura formaţiunea politică, care are un proiect de lege pentru modificarea OUG nr. 50/2010 și care ar oferi un sprijin semnificativ celor care întâmpină dificultăți în plata obligațiilor rezultate din credite valutare către bănci, este UDMR.

Deputatul Cseke Attila a declarat, că UDMR solicită să se prevadă posibilitatea conversiei creditelor valutare în credite în lei, cursul de referință aplicabil nefiind cel din ziua conversiei, ci cursul valutar valabil în luna contractării creditului. Printr-o astfel de măsură consumatorul este sprijinit în continuarea plății ratelor bancare și s-ar diminua semnificativ nivelul de risc asupra pierderii imobilului ipotecat. Propunerea legislativă a UDMR a fost înregistrată în procedură parlamentară în luna noiembrie 2013, în luna iunie 2014 fiind adoptat în Senat, momentan fiind în dezbatere la Camera Deputaţilor.

Creditele ipotecare încheiate între 2007 şi 2013 au avut o valoare totală de 34,9 miliarde lei, dintre care 94,9 % au fost încheiate în valută.

„Propunerea legislativă a UDMR, privind rezolvarea problemelor celor cu credite ipotecare a devenit o urgenţă. În luna ianuarie 2007, conform cursului de schimb valutar, francul elveţian a valorat 2,07 lei, în 15 ianuarie 2015 această valoare crescând la 4,32 lei, ceea ce înseamnă o apreciere de 108 %. Dacă până acum consumatorii cu credite ipotecare au avut probleme, de acum înainte mulți dintre ei vor trăi într-un coşmar” a declarat deputatul Cseke Attila.

Etichete: , , , ,

Categorie: Naţionale

Comentarii (4)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. x-ulescu spune:

  Sa plateasca udmr-eul din BANII LOR ….nu al acelora care nu
  au credite . Si asta E DISCRIMINARE !!!!

 2. Matei spune:

  Daca tin bine minte, initiativa apartine deputatului Kereskenyi Gabor.
  Nu stiu care sunt sansele de a urni lucrurile in camera Deputatilor, dar o eventuala adoptare a initiativei domnului deputat i-ar asigura in mod cert,atat lui cat si formatiunii pe care o reprezinta, voturile a multi romani pentru multi ani de acum inainte… .

 3. Bilar Gaba spune:

  Porcul asta de cseke nu a fost inpuscat pentru uciderea de 2 milioane de roman in mandantul lui

 4. Buna,
  Bine ati venit la GLOBAL FINANCE LIMITED, o organizație globală de creditare dedicat pentru a oferi împrumuturi în numerar garantate rapid pentru persoane fizice calificate, firme private, firme publice și societăților comerciale la o rată a dobânzii subvenționată de 2%. Am ajutat numeroase număr de persoane și organizații care s-au confruntat cu dificultăți financiare din întreaga lume. Atunci când aplicați cu noi, aplicati cu o companie de incredere care ii pasa de nevoile de finanțare. Vom avea grijă de tine pe parcursul întregului proces. contactați-ne astăzi pentru dumneavoastră de împrumut prin e-mail: emilianawilson11@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest