Zilele Județului Satu Mare 2015, ediția a III-a 26 – 28 iunie

6 iunie 2015 | 1 comentariu

zilele judetuluiZilele Județului Satu Mare este un eveniment unic în țară. La cea mai mare sărbătoare a sătmărenilor participă toate cele 65 municipii, orașe și comune ale județului reprezentate cu mândrie de primarii și gospodarii cei mai pricepuți ai locului.

Scopul este de a prezenta obiceiurile, tradițiile, istoria fiecărei comune/orașe/municipii, precum și destinațiile turistice ale acestora.

Obiectivul principal al manifestării este cunoașterea reciprocă a zonelor, a oamenilor, tradițiilor culturale și culinare într-un cadru festiv.

Evenimentul se desfășoară în două locații simultan în zona Centrului Vechi și în Centrul Nou.

În Centrul Vechi sunt așezate căsuțe de lemn, pentru fiecare comună, decorate în stil specific, tradițional unde acestea își prezintă specificitățile tradiționale și culinare.  Tot aici este amplasată o scenă unde vor evolua artiști de muzică populară de talie națională și internațională și reprezentanții tuturor naționalităților, interpreți ai muzicii populare din județ.

Programul este întregit de alte activități cum ar fi: defilarea portului popular, a majoretelor  și a oficialităților la deschiderea evenimentului; expoziție de animale domestice; concursuri sportive; expoziția meșteșugarilor.

În Centrului Nou este amplasată o scenă unde vor evolua artiști de muzică ușoară de talie națională și internațională și artiști locali de muzică ușoară.

În această zonă se vor afla comercianți cu produse specifice evenimentelor în aer liber (mici, grătar, cârnați, bere, răcoritoare).

Activitățile celor trei zile sunt întregite cu demonstrații și competiții sportive, care au rolul de a crește atractivitatea evenimentelor, de a interacționa cu publicul spectator.

Pe parcursul celor trei zile a evenimentului vor avea în diverse locuri concursuri: concursul comunelor, concurs culinar, concurs de frumusețe, etc.

Sursa: Consiliul Judeţean

Etichete: , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (1)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

  1. satmarean spune:

    Acu’ catave zile a fost publicat si programul evenimentului pe acest site. Unde a disparut? Intreb redactorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

  • RSS
  • Facebook
  • Google+
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest