Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Operație artroscopică la umăr, în premieră, la Spitalul Județean Satu Mare

Anitas Virgil, Anitas RazvanO intervenție chirurgicală a fost efectuată în premieră la Spitalul Județean Satu Mare. Este vorba de o operație artroscopică la umăr, realizată unui bărbat în vârstă de 60 de ani. Operația a fost efectuată de către șeful secției de Ortopedie, Virgil Anițaș și medicul specialist ortoped Răzvan Anițaș.

Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă de către cei doi medici care au efectuat operația.

Virgil Anițaș a declarat că s-au introdus noi tehnici medicale în Spitalul Județean Satu Mare, datorită unui aparat medical artroscop, de ultimă generație, cu care se pot face intervenții foarte ”elegante” iar pacienții nu vor mai fi nevoiți să meargă la spitalele Cluj sau Oradea.

Aparatul permite efectuarea unor intervenţii chirurgicale prin altă metodă decât cea clasică, micşorând durata de recuperare postoperatorie a pacientului şi reducând simţitor riscul infecţiilor. Artroscopul este utilizat pentru intervenţii endoscopice și permite, pe lângă abordarea endoscopică a genunchiului, şi abordarea oricărui fel de articulaţie, cum ar fi umăr, gleznă și cot.

Intervenții artroscopice s-au mai realizat la Spitalul Județean, la nivelul articulaților genunchiului iar luni, 18 ianuarie, s-a efectuat pentru prima dată operația artroscopică la umăr.

Am trecut la umăr și sunt abordări foarte minore cu care traumatizăm foarte puțin pacientul și rezultatele sunt spectaculoase”, a spus Virgil Anițaș.

Operația a fost realizată unui bărbat de 60 de ani, muncitor la o firmă din Satu Mare. Din cele afirmate de medicii ortopezi, bărbatul s-a prezentat la ambulatoriu în urmă cu 2 luni de zile, acuzând dureri mari la umărărul drept. Pacientul a fost supus unui tratament preliminar, după care i s-a făcut un RMN, rezultând faptul că suferea de ruptură completă de coafă de rotatori.

Luni, bărbatul a fost operat, intervenția chirurgicală a durat 2 ore iar din afirmațiile făcute de către medicul specialist Răzvan Anițaș, acesta va sta în spital 12 zile, pentru a fi monitorizată starea lui. După ce va fi externat pacientul va sta cu brațul nemișcat timp de 6 săptămâni, urmând 2 luni de recuperare.

La o astfel de operație artroscopică, bărbatul va mai fi supus după ce se va vindeca, deoarece are aceeași problemă și la umărul stâng.

Ruptura a coafei rotatorilor este o cauză frecventă de durere și dizabilitate în randul adulților. Persoanele aflate la risc de a dezvolta sindromul coafei rotatorilor sunt cei care prin natura ocupației lor trebuie să ridice în mod repetat greutăți deasupra capului, zugravi, sudori, măcelari, tinichigii, picameri, croitori, atleți, înotători și jucătorii de tenis.

conferinta spital (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.