Tinerii străzii din Satu Mare scot pe piaţă “Coşul cu legume”

1 august 2016 | 5 comentarii

cosul cu legume, stea satu mare (19)“Coşul cu legume”, realizat prin munca tinerilor străzii, sub îndrumarea asociaţiei Stea, a fost lansat astăzi pe piaţă. Coşul cuprinde  5-8 kg de legume de sezon proaspete, obţinute fără aplicarea de chimicale şi urmează să fie livrat şi la domiciliu.

“Grădina Stea este un program care ne permite să demarăm o activitate de economie socială care are ca scop valorificarea în comunitatea sătmăreană a unor legume produse prin tehnici de agro-ecolgie de către tineri aflaţi în dificultate, care au astfel posibilitatea să înceapă o nouă etapă din viaţa lor, devenind astfel membri productivi ai societăţii noastre. Coşul de legume este o soluţie foarte bună pentru cei interesaţi de nutriţia sănătoasă pentru că sunt legume cultivate prin tehnici de agro-ecologie fără a folosi produce chimice precum pesticide şi insecticide. Oferă astfel o alternativă sănătoasă la legumele pe care le putem cumpăra din alte locuri şi care vin de departe. Sunt legume produse local, în Satu Mare, proaspăt produse în momentul în care vom face livrarea şi coapte pe plantă. Tocmai de acea oferta noastră va varia săptămânal. Avem ca principal produs coşul de legume care va conţine între 5-8  kg de minimum patru legume. Săptămâna aceasta coşul va conţine roşii, ardei, păstăi, dovlecei şi vinete, împreună cu o legătură de plantă aromatică, astfel că are 6,5 kg. Preţul este de 28 de lei”, a declarat Cristina Bala, directorul Asociaţiei Stea.

Pe lângă coş, acum tinerii străzii mai oferă spre vânzare roşii şi vinete, la kilogram, şi urmează ca în zilele de marţi şi vineri să facă livrări la domiciliu sau la adresele indicate.

Grădina Stea a fost întreţinută de şapte tineri ai străzii, sprijiniţi de voluntari şi personalul asociaţiei Stea.

“Sunt 7 tineri implicaţi în mod aprofundat, ei vin în fiecare zi deoarece beneficiază de un program prin horticultură, asta înseamnă că au activităţi practice de grădinărit pentru întreţinerea culturilor, după care, la sediul asociaţiei noastre, participă  la un program de terapie compus din activităţi de consiliere şi servicii sociale care îi ajută să-şi dezvolte abilităţile de viaţă”, a mai spus Cristina Bala.

 

Etichete: , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (5)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. mama spune:

  Să le dea DUMNEZEU putere și minte, pentru a continua integrarea în societate și un trai decent, pe propriile puteri.

 2. Unu' spune:

  Super inițiativă! Publicați și niște posibilități de contact! Mulțumesc.

 3. satmarean spune:

  FELICITĂRI !!!!!!!!!!!!!!!

 4. Alin Dura spune:

  Nu astia au facut bograciul cu cheliosul Coica in campanie???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest