Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Prima machetă cu fabrica de la Medieșu Aurit. Investiție de 50 mil. euro (FOTO)

mediesPrima machetă cu fabrica ce va fi construită la Medieșu Aurit. O delegație formată din vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Rus, primarul comunei Medieșu Aurit, Radu Iancu, consilieri locali din Medieș, au făcut recent o vizită la fabrica din localitatea Dumbrăvița, județul Maramureș, al Universal Alloy Corporation, componentă a grupului american Montana Aerospace & Industrial Components (USA), consorțiu care va construi o fabrică și la Medieșu Aurit.

Consorțiul Montana, prin Alu Menziken, va dezvolta o noua locație de extrudare și, în etapa a doua de dezvoltare, a uzinării profilelor din aluminiu și, în plus, de montaj, la Mediesu Aurit. Au fost finalizate și ultimele achiziții de teren, iar documentația este în faza de aviz de mediu.

”Așa cun se știe, investiția, în prima etapă, va fi de aproximativ 50 mil euro și se dorește angajarea în etape a 300-500 persoane. Consiliul local Medieșu Aurit a dorit să cunoască direct activitățile ce se vor desfășura și timp de două ore s-au parcurs “la pas” toate liniile tehnologice, de la topire prin extrudare. până la prelucrare pe centre cu comanda numerică “5 axe”, a afirmat, pe contul săi de Facebook, vicepreședintele Ioan Rus. 

S-a constatat astfel că firma păstrează standarde extrem de ridicate atât în organizarea activității, cât și pe linie de calitate, iar condițiile de muncă sunt foarte bune.

Tot cu aceeași ocazie, s-a mai discutat colateral de intenția realizării, împreună cu UAT Medieș, UAT Culciu și Consiliul Județean, a unei legături peste Someș (pod ușor din constucție metalică, cu intenția depunerii la finanțare prin PNDL), dar și a unui campus școlar , centru de pregătire incluzând și viitoarele clase de școală profesională. Primarul comunei Medieșu Aurit, Radu Iancu, a finalizat deja discuțiile cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare.  

Conducerea Consiliului Județean Satu Mare a asigurat investitorul de întregul sprijin legal și nebirocratic din partea acestei instituții, dar și din partea altora, până la finalizarea acestei investiții. Au fost prezentate, de asemenea, și primele machete în care se pot vedea fazele de dezvoltare, conform proiectului, cu etape de realizare 2018 și 2019, a investiției americanilor de la Medieșu Aurit. 

 

2 comentarii

  1. huhu Răspunde

    ce de oameni intelectuali de la medies…uau

  2. xmen Răspunde

    Mai e puţin şi investiţia va fi cât PIB-ul ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.