Ultima actualizare: azi, 13:02

Locale

Incidente electorale semnalate în județul Satu Mare. Se fac cercetări în cazuri de loviri și distrugere

Mai multe incidente electorale au fost semnalate, duminică, în județul Satu Mare. În aceste momente se fac cercetări în cazuri de loviri și distrugere.

,,Astăzi, până la ora 12:00, au fost semnalate 10 incidente sau fapte ilegale în context electoral, toate fiind verificate cu celeritate. Dintre acestea, 4 nu s-au confirmat, în 2 dintre cazuri se fac verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și distrugere, iar 4 situații sunt în curs de verificare”, informează IPJ Satu Mare.

Poliția mai informează că cinci persoane private de libertate, care în prezent sunt încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, cu drept de vot, au solicitat exercitarea dreptului la vot prin intermediul urnei mobile.

,,Toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne desfășoară activități, în sistem integrat, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiții de siguranță și pentru a verifica și sancționa cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale, cu respectarea principiilor care guvernează conduita profesională: legalitate, echidistanță, imparțialitate, disponibilitate și cu prioritatea interesului public”, mai transmite IPJ Satu Mare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.