Ultima actualizare: azi, 10:20

Locale

VIDEO. Firme și o primărie din județul Satu Mare, vizitate de polițiști. S-a lăsat cu percheziții

În urma celor șapte percheziții domiciliare, efectuate astăzi, 14 iunie, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Satu Mare, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești Oaș, în cadrul unui dosar penal, ce vizează infracțiunile de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, fals intelectual și delapidare, la sediul unei instituții publice, două societăți comerciale, precum și domiciliile administratorilor societăților și domiciliile unor funcționari publici, au fost ridicate înscrisuri ce servesc ca mijloc de probă.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2022 – 2024, trei persoane ar fi fost implicate în încheierea unor contracte de achiziții publice cu încălcarea legislației. În fapt, instituția publică ar fi încheiat mai multe contracte cu diverse societăți comerciale, iar bunurile provenite ar fi fost folosite de funcționarul public în folosul său, falsificând în acest mod documente. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Reamintim că, în această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Satu Mare au efectuat șapte percheziții. Au fost vizate domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale și ale unei instituții, din județele Satu Mare și Sălaj.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal întocmit de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Satu Mare, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, fals intelectual și delapidare. Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2022-2024, s-ar fi încheiat unele contracte de achiziții publice cu încălcarea legislației.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La percheziții au participat luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.


Sursa: IPJ Satu Mare

6 comentarii

  1. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Știrea asta așa cum este prezentată este fix zero, Adică ceva de genul undeva cineva în Europa pe dreapta a făcut ceva.

    • Primasu Răspunde

      Ai dreptate. Poate primaru din Barcelona. Da nu-i important si tu nu intelegi 🙂 …Scuze, am facut o gluma.

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Prin definiție ziarul te informează. Nu? Aici ce informație ai căpătat? Că undeva, cineva a făcut ceva măgărie cu bani publici. Percheziție, cercetare etc. Apoi veci nu mai auzi despre caz. Poate eventual după ce se așterne liniștea vom afla că fapta nici nu există. E și normal. Banii s-au cheltuit. Eu înțeleg că este sub cercetarea și delicventul are drepturi dar măcar ar putea să dea idee la om cam pe unde s-a petrecut și cam despre ce este vorba. Nu de alta dar dacă intri pe site-ul altor ziare online parcă altfel sună știrea la ei. Mă rog, tu te mulțumești și cu puțin. La tine ține faza și la accidente cum a fost la Cărășeu acum vreo 5-6 ani și portalul a pus poză la articol cu un bulevard cu enșpe benzi și cu tramvai din Constanța. Apoi să nu te mai aud că te plângi că nu ești informat, bine?

    • ncfal Răspunde

      Articolul e de fapt un copy-paste integral dintr-un comunicat al politiei.

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Știu, mi-am dat seama. Am avut de-a face cu ei și unii nici după dicatre nu reușeau să preia ideea așa că am ajuns să le scriu eu articolul. Și nu odată. Bineînțeles banii luau ei. Și atunci ei se mai cheamă ziariști? Apoi dacă careva dintre ei se supără pe această cale le informez că îmi pare bine. Totuși nu-ți bați joc de meseria care îți pune pita pe masă. De aici urmează și concluzia directă de ce nu sunt în stare să facă o anchetă jurnalistică. Cine să facă?

  2. David Răspunde

    Să nu cumva să vă pună dreacu’ să vă atingeți de Racșa!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.