Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

Explozie în județul Satu Mare! Pompierii și ambulanța, la fața locului

ACTUALIZARE. Incendiul izbucnit joi după-masa, 4 iulie, în localitatea Căpleni din județul Satu Mare a fost lichidat. Explozia care a dus la acest incendiu s-a produs din cauza unei butelii defecte, informează pompierii.

Explozia și incendiul care i-a urmat nu au afectat și locuința gospodăriei, ci doar aparate electrocasnice din bucătăria de vară.

Pompierii informează că exploziile din cauza acumulărilor de gaze, urmate sau nu de incendiu, sunt devastatoare. Pentru înlăturarea  acestui pericol din propria casă, pompierii militari aduc următoarele recomandări:

  • nu folosiți butelii de aragaz fără regulator de presiune, dacă au garnituri deteriorate sau dacă furtunul de cauciuc prezintă porozităţi, crăpături sau deformări.
  • în cazul în care se simte mirosul caracteristic al gazului în încăpere, închideți imediat robinetul buteliei și al aparatului de utilizare;
  • deschideți ușile și ferestrele pentru aerisirea încăperii timp de 30 minute;
  • nu aprindeți chibrituri, brichete, nu manevrați întrerupătoarele electrice, soneriile, telefoanele, nu fumați și nu utilizați surse de foc înainte de aerisi încăperea;
  • înainte de aprinderea focului, verificați dacă robinetul buteliei și robinetele aparatului de utilizare sunt închise;
  • întotdeauna aprindeți întâi chibritul și apoi manevrați robinetul de alimentare cu gaz;
  • umpleți buteliile doar cu tipul de combustibil pentru care au fost proiectate și numai în centru autorizate în acest sens.

Știrea inițială:

Explozie butelie urmată de incendiu la o bucătărie de vară, în județul Satu Mare. Totul s-a petrecut joi după-masa, 4 iulie, în localitatea Căpleni.

Pentru gestionarea situației de urgență, la fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă cu nouă cadre militare de la Detașamentul de Pompieri Carei. De asemenea, intervine și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Căpleni, respectiv o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean.

Potrivit primelor informații nu există victime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.