Ultima actualizare: azi, 10:34

Iuliu Ilyes
Locale

Edilul oraşului – din birou pe scena de modă

Iuliu Ilyes

Iuliu Ilyes

Primarul Iuliu Ilyes manechin pentru o seară, în cadrul lansării colecţiei de primăvară-vară a brandului local de confecţii, Inedit.

Evenimentul a fost organizat de Inedit în parteneriat cu Teatrul de Nord şi Liceul de Arte „Aurel Popp şi s-a desfăşurat în sala Teatrului de Nord. În cadrul spectacolului au fost prezenţi pe scenă şi opt elevi din clasa a XII-a ai Liceului de Arte, specialitatea arte decorative – grupa textile. Graţiei acestui eveniment aceştia şi-au putut prezenta lucrările lor de diplomă, coordonate de profesoara Varga Diana. Momentul cel mai aşteptat al serii a fost cel în care mai multe personalităţi ale urbei sătmărene au urcat pe scenă pentru a prezenta haine din colecţia de îmbrăcăminte Inedit.

Printre manechinii de o seară s-au numărat primarul Iuliu Ilyes şi soţia acestuia, directorul artistic al Teatrului de Nord Andrei Mihalache, Directorul Liceului de Artă Adrian Golban, Nicolae Mureşan, Manuela Sabou, Daniela Culic, Lavinia Goste, Dana Moisuc, George Vulturescu, etc.

 

 

Primarul Iuliu Ilyes a declarat că s-a simţit bine în postura de manechin, fiind obişnuit cu scena, cu atât mai mult că a făcut şi repetiţii înainte.  

Spectacolul a fost întreţinut de Aldo Blaga, grupa de balet a Liceului de Arte, care au prezentat un moment intitulat Pisicile Aristocrate precum şi câteva scenete ce au avut ca temă relaţia dintre soţi, interpretate de actori ai Teatrului de Nord. De asemenea, în foaierul teatrului au putut fi admirate lucrări ale elevilor de la secţiile de arhitectură, arte plastice şi decorative.

 

Dacă momentele în care au defilat pe scena teatrului din Sătmar, personalităţi de marcă a mult prea minunatului nostru oraş, precum şi colecţiile elevilor Liceului de Arte, despre care putem declara că au fost interesante şi de apreciat, nu acelaşi lucru putem afirma despre ceea ce ar fi trebuit să fie elementul central al evenimentului. Ne referim la colecţia propriu-zisă, care a părut insipidă şi bătrânicioasă.

În catalogul firmei există haine cu adevărat interesante, însă, îmbrăcate pe manechinii sătmărenii parcă şi-au pierdut orice strălucire.

De remarcat a fost outfit-ul prezentatorului, în acelaşi timp şi designerul firmei, care a îmbrăcat un tuxedo probabil cu 10 numere mai mare, ca să nu mai spunem de perechea de pantofi.

Probabil cârcotaşii se vor lega de stilul nostru vestimentar, însă, le atragem atenţia că noi nu ne erijăm în designeri vestimentari.

 

Totuşi, este de remarcat că se încearcă organizarea unor astfel de evenimente şi în Satu Mare, dar nu este suficient doar să încercăm. Ar mai fi de adăugat că colecţia de primăvară-vară pentru 2010, s-a lansat de către toţi designerii internaţionali în 2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.