Ultima actualizare: azi, 18:32
Externe

Steve Jobs a murit. Vizionarul de la Apple a pierdut lupta cu cancerul, la 56 de ani

Steve Jobs a pierdut lupta cu cancerul si a murit miercuri noapte. Decesul lui a fost anuntat printr-un comunicat al companiei Apple. 

“Apple a pierdut un geniu vizionar si creativ, iar lumea a pierdut o fiinta uimitoare. Aceia dintre noi care au fost suficient de norocosi sa-l cunoasca si sa lucreze cu Steve au pierdut un prieten bun si un mentor. Steve lasa in urma o companie pe care numai el ar fi putut sa o construiasca, iar spiritul sau va reprezenta vesnic fundatia Apple”. 

Cei care vor sa-si impartaseaca gandurile, amintirile sau sa transmita condoleantele au la dispozitie adresa [email protected]

Steve Jobs avea 56 de ani si a renuntat la conducerea companiei Apple in luna august. Suferea de mai multi ani de cancer pancreatic. 

In mod ironic, Steve Jobs a murit la o zi dupa ce Apple a lansat pe piata ultimul produs, iPhone 4S. 

Steve Jobs s-a nascut la San Francisco pe 24 februarie 1955. Parintii lui, Joanne Schieble si sirianul Abdulfattah Jandali, erau studenti si nu erau casatoriti cand Steve Jobs a venit pe lume. Parintii lui l-au dat spre adoptie lui Paul si Clara Jobs, doi muncitori. 

Steven Paul Jobs a fost co-fondatorul si CEO-ul (directorul general) Apple Computer, precum si CEO al Pixar pana la achizitia acestui studio de animatie de catre compania Disney.

A fost cel mai mare actionar al companiei Disney si membru in consiliul de directori ai Disney. Jobs a fost considerat ca fiind cel mai influent personaj atat din industria calculatoarelor, cat si in industria divertismentului. 

Cariera in afaceri a lui Jobs a contribuit la formarea mitului intreprinzatorului inteligent si individualist din Silicon Valley, care este preocupat de designul produsului si importanta cruciala pe care o are aspectul estetic al produsului in cucerirea clientilor.

Munca sa de dezvoltare de produse care sunt atat functionale cat si elegante i-au adus o reputatie la care multi admiratori fac referinta. 

Impreuna cu co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, Jobs a ajutat la popularizarea calculatorului personal spre sfarsitul anilor ’70. La inceputul anilor ’80, inca lucrand la Apple, Jobs a fost unul dintre primii care a sesizat succesul comercial pe care interfetele grafice operate prin intermediul mouse-ului il pot avea. 

Dupa ce a pierdul in lupta pentru putere cu consiliul de directori ai Apple, in anul 1985, Jobs a fondat NeXT, o companie care dezvolta o platforma de computere specializata in invatamantul superior si piata oamenilor de afaceri. Achizitia lui NeXT din anul 1997 de catre Apple l-a adus inapoi pe Jobs la compania pe care o fondase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.