Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

UDMR Satu Mare şi-a înscris candidaţii la Biroul Electoral Judeţean

UDMR Satu Mare a depus astăzi la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) dosarele candidaţilor pentru toate cele şapte colegii din judeţ.

 

La Senat în colegiul 1 va candida Maskulik Csaba, iar în colegiul 2 – preşedintele UDMR Satu Mare, Pataki Csaba. La Camera Deputaţilor în colegiul 1 va candida Kovacs Zoltan, în colegiul 2 – Szasz Piroska, în colegiul 3 –  Balog Sandor, în colegiul 4 – actualul deputat Erdei Istvan, iar în colegiul 5 – fostul viceprimar Kereskenyi Gabor, preşedinte al filialei municipale Satu Mare a UDMR.

“Cel mai mult UDMR-ul a avut ca reprezentativitate cinci parlamentari, în urmă cu patru ani s-a obţinut un mandat de senator şi două de deputaţi, acum targetul nostru este undeva între cele două cifre, dar, de ce nu, putem să mergem chiar la maxim”, a declarat Pataki Csaba.

Kereskenyi Gabor consideră că viitorii parlamentari pot să facă un lobby bun pentru proiecte importante, cum este centura de ocolire, podul peste Someş, construirea unei săli polivalente, însă în campania electorală candidaţii ar trebui să se axeze pe rolul Parlamentului, de a adopta legi.

 

 

„Consider că fiecare candidat UDMR este profesionist, ne-am axat în schimbarea de generaţie mai ales în ce priveşte colegiile eligibile, avem reprezentant şi de sex feminin, deci consider că avem o echipă redutabilă. Aş putea să spun ca şi ceilalţi, adică alianţa care se află momentan la guvernare, că noi vrem să obţinem cele şapte posturi, bineînţeles asta este o irealitate matematică, noi considerăm şi am fi mulţumiţi dacă am restabili echitatea de la celelalte alegeri, adică să obţinem două mandate de deputaţi şi un senator, şi eventual încă un mandat la redistribuire”, a declarat Kereskenyi Gabor.

Preşedintele BEJ, judecătorul Remus Nemeş, a declarat că formal dosarele sunt complete, urmând să fie analizate de birou.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.