Ultima actualizare: azi, 16:47

taxe impozite
Locale

Primăria Negreşti Oaş nu majorează taxele şi impozitele locale în 2013

Locuitorii oraşului Negreşti Oaş vor plăti şi în 2013 aceleaşi taxe şi impozite ca şi în 2012. La propunerea primarului Aurelia Fedorca, Consiliul Local al oraşului Negreşti-Oaş a hotărât, în şedinţa de miercuri, să menţină taxele şi impozitele locale pentru anul 2013 la nivelul din acest an, deşi Guvernul a oferit posibilitatea majorării acestora în raport cu rata inflaţiei.

 Primarul Aurelia Fedorca a declarat că decizia a fost luată din două motive. „Am luat decizia de a menţine taxele şi impozitele locale la nivelul din acest an pe de o parte pentru a nu afecta încasările la buget, iar pe de altă parte pentru a nu împovăra şi mai mult populaţia şi societăţile comerciale care activează în oraş. La Negreşti Oaş s-au închis foarte multe firme în ultimii ani şi am fost conştienţi că o majorare a impozitelor în raport cu rata inflaţiei nu ar fi dus la o creştere a încasărilor la buget, ci ar fi îngreunat situaţia multor familii”, a declarat primarul Aurelia Fedorca. Aceasta a precizat că taxele vor fi menţinute în tot anul 2013 la nivelul de acum, dacă Guvernul nu va introduce obligativitatea majorării acestora.

Totodată, Consiliul Local a hotărât să păstreze bonificaţia de 10% pentru persoanele fizice şi juridice care îşi plătesc în avans impozitele pe tot anul viitor până la sfârşitul lunii martie.

 

 
 
Sursa: Primaria Negresti Oaş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.