Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Consilierii județeni cer explicaţii în problema Filarmonicii

sedinta Consiliul Judetean Satu Mare

sedinta Consiliul Judetean Satu Mare

Consilierii județeni au ridicat astăzi problema Filarmonicii ”Dinu Lipatti”, clădirea în care își desfășoară activitatea fiind cumpărată ”la pachet” cu hotelul Dacia, de către omul de afaceri Vasile Țânțaș, autoritățile vremii ”omițând” să facă indiviziunea imobilului în extrasul de Carte Funciară.

Consilierul județean din partea USL, academician dr. Virgil Enătescu, a cerut Consiliului Județean și autorităților competente să ia măsuri în cazul Filarmonicii. Acesta a solicitat răspunsuri în legătură cu modul în care s-a vândut clădirea.

”Cer Consiliului Județean și autorităților sătmărene competente să ia măsuri în legătură cu Filarmonica. Pe ce bază își bate joc cineva de o clădire de patrimoniu? Cum s-a vândut, pe baza căror inginerii financiare? Cine continuă să distrugă tot ce bun în Satu Mare? Benny Hill să își vadă de treabă. Nu înseamnă că dacă are bani, trebuie să stăm aplecați în fața lui”, a declarat revoltat academicianul dr. Virgil Enătescu.

Senatorul Valer Marian a precizat că în cazul acestei privatizări sunt fapte grave de corupție, polițistul care a dat neînceperea urmăririi penale în cazul fostului președinte al CJ, Szabo Ștefan, fiind acum trimis în judecată pentru că a luat mită de la acesta, două cabinete medicale.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Govor, a declarat că s-a întâlnit în urmă cu câteva luni de zile cu omul de afaceri Vasile Țânțaș, căruia i-a transmis să nu ”se joace cu Filarmonica”, întrucât va pierde și Hotelul Dacia.

Fostul prefect Radu Giurcă a fost brusc lovit de spiritul dreptății, dorind să elucideze la rându-i, misterul vânzării la pachet a Filarmonicii, uitând că în timp ce își exercita funcția, iar subprefect era chiar fiul omului de afaceri, Samuel Țânțaș, Instituția Prefectului a atacat hotărârea de Consiliu Local prin care se aproba dezlipirea imobilului de hotelul Dacia. Întrebat de ziariști de ce a atacat acea hotărâre, acesta a precizat că era normal ca proprietarul să intre în posesia imobilului, cu toate că înainte cu câteva secunde părea interesat să se facă dreptate în acest caz.

Senatorul Valer Marian a declarat că personal studiază situația, dorind ca lucrurile să intre în normalitate și să fie trași la răspundere cei vinovați. Senatorul USL și-a manifestat nemulțumirea față de faptul că la comemorarea șvabilor deportați, ce a avut loc duminică, la Beltiug, preotul care oficia slujba nu a adresat niciun cuvânt în limba română deși erau prezente foarte multe oficialități județene. Potrivit acestuia, USL a manifestat deschidere față de minorități, și prin faptul că va ceda un post de vicepreședinte al Consiliului Județean către UDMR, însă la rândul lor minoritățile, trebuie să manifeste deschidere și respect față de români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.