Ultima actualizare: azi, 16:36

euro frauda bancara
Locale

Administratorul Automotive a înșelat două bănci cu 6 milioane euro

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Mihai Mihăiță David, administrator special la S.C. Automotive SRL Satu Mare, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de înșelăciune, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, informează un comunicat de presă

euro frauda bancara

Euro

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 

În perioada 2007 – 2008, inculpatul Mihai Mihăiță David, în calitate de asociat și administrator al S.C. Automotive SRL Satu Mare (societate comercială cu obiect de activitate comerțul cu autovehicule), a indus în eroare pe reprezentanții a două unități bancare din Satu Mare cu ocazia încheierii și derulării a patru contracte de credit. Inculpatul Mihai Mihăiță David a prezentat unităților bancare mai multe acte false pentru a ascunde situația financiară precară a societății sale, în numele căreia a contractat creditele.
În această modalitate, inculpatul a prejudiciat cele două bănci cu suma totală de 6.174.735 euro. 
Una dintre bănci s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 3.348.864,75 euro iar cealaltă a precizat că își va exercita acest drept în fața instanței de judecată.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile aparținând inculpatului Mihai Mihăiță David și S.C. Automotive SRL.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Satu Mare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.