Ultima actualizare: azi, 21:30
Locale

Centrul de Creație va avea unul dintre cele mai moderne sedii din România

felician pop, adrian stef (03)

Felician Pop, Adrian Ștef

 

Directorul CJCPCT Satu Mare, Felician Pop, a prezentat astăzi bilanțul instituției pe 2012, în prezența președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, care a ținut să aducă unele clarificări.

Ștef a declarat că, din păcate, imobilul de pe tr. 1 Decembrie 1918 a fost pierdut în instanță, însă a fost găsit un nou sediu pe str. Gabriel Georgescu, nr.16, în care a funcționat un centru de zi pentru copii. Clădirea respectivă va fi renovată, în curte va fi amenajată o scenă, președintele CJ spunând că va fi unul dintre cele mai frumoase sedii de Centre de Creație din țară.

O altă dorință a președintelui este înființarea unui ansamblu reprezentativ pentru judeţ, cu toate naţionalităţile, care să se poată prezenta la evenimentele naţionale, dar şi organizarea unui concurs între ansamblurile şi interpreţii din judeţ, cu premii consistente, precum modernizarea căminelor culturale din satele participanţilor, finanţarea costumelor populare sau a instrumentelor muzicale.

Directorul CJCPCT, Felician Pop, a anunţat că din acest an se va tipări revista „Conjuncţii culturale”,  care va avea distribuţie naţională, scopul fiind de atragere a opiniei publice asupra valorilor culturale ale judeţului. Colaboratori vor fi inclusiv oameni de cultură originari din Satu Mare, care sunt plecaţi din judeţ.

Felician Pop a subliniat faptul că tot mai multe persoane sunt interesate de acţiunile instituţiei, dând exemplul concursurilor Danţu Mânânţăilor, care anul trecut a avut 650 de participanţi, faţă de 112 câţi erau la prima ediţie, sau concursul Recitatio, de recitări de poezii din lirica poeţilor sătmăreni, unde concurenţa este foarte mare în fiecare an.

Conform estimărilor făcute, la acţiunile Centrului de Creaţie în 2012 au participat aproximativ 100.000 de persoane.

Pentru acest an, pe lângă tradiţionalele evenimente, conducerea Centrului de Creaţie şi-a mai propus realizarea „Zilelor Culturale Sătmărene la Bucureşti”, acţiune menită a atrage atenţia asupra Sătmarului, confundat foarte des cu Maramureşul.

11 comentarii

 1. Liberal Răspunde

  Ma, voi vedeti cum pozeaza mai nou barbatul lui Brighi? Zici ca-i vreun model, cand el de fapt se umfla pe zi ce trece. Deh, vine vara, trebuie umbra la cap.

  • Lia Răspunde

   Adrian Stef ii foarte sexy; niciun politician din judetul Satu Mare nu poate concura cu el la capitolul frumusete. Uitati-va la el; se poate compara cu die PSD Schweine Mircea Govor, Mircea Ardelean etc.?!?In plus face foarte multe lucruri bune pentru SM!

   • Iulian Răspunde

    Stef e cel mai tare din parcare! Poate pe acolo a gasit-o pe Brigitte!

    • Miss Gargara Răspunde

     Lia draga,nu-mi face concurenta la osanale mult iubitului presedinte Stef! Sunt convins ca ii apreciezi inteligenta de la talie in jos, fiindca sus, la etaj, e cam de neapreciat!

     • Miss Gargara

      Parca-i Ganditorul de la Hamangia, Stef! Pacat ca are capul rotund si mintea-i sta pitita in colturi! Are o sotie frumoasa si desteapta, copii frumosi si talentati, ce-i mai trebuie scursuri?!

 2. invictus Răspunde

  Instituţie este, sediu va fi, mai e nevoie doar de angajaţi profesionişti! Şleahta actuală de adunături de la aşa-numitul centru se ocupă de orice numai propriu-zis de conservarea şi promovarea CULTURII TRADIŢIONALE nu!
  Am totuşi o curiozitate. La ce va servi o scenă amplasată în curtea imobilului de pe Str. Gabriel Georgescu nr. 16? Sau poate că vecinii de jur împrejur sunt înnebuniţi după spectacole şi va fi fost cererea lor expresă…

 3. marin Răspunde

  La lefoiul de 10 000 lei pe care-l ia seful lor, cred ca niste extra-uri din ceva investitii, mutari, renovari sau consolidari sunt chiar recomandate! Asa vine grosul la venituri, nu din salarii!

 4. dan Răspunde

  O inteligenta sclipitoare, un erudit, Felician Pop , langa un oportunist sclipitor, o mare amagire al celor ce au crezut in valorile liberale!

 5. Gicu Răspunde

  Mai nou, de dragul postului, si Felician Pop il serveste ca un pupincurist de serviciu pe iubitul Brigittei!

 6. Gargara Răspunde

  O fotografie in care avem fericita ocazie de a zări împreună două genii ale umanităţii, scriitorul Felician Pop şi copilaşul nevinovat, surprins în postura Gânditorului de la Hamangia! Deşi copilul nu înţelege nimic, se străduie să pară inteligent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Finante Satu Mare
DGFP Satu Mare – locul 10 pe țară. Avem contribuabili mai puțini, dar mai activi

Numărul contribuabililor din judeţul Satu Mare a scăzut cu peste 2% în 2012 faţă de anul anterior, însă cei care...

Închide