Ultima actualizare: azi, 21:29
Finante Satu Mare
Locale

DGFP Satu Mare – locul 10 pe țară. Avem contribuabili mai puțini, dar mai activi

Numărul contribuabililor din judeţul Satu Mare a scăzut cu peste 2% în 2012 faţă de anul anterior, însă cei care au supravieţuit au fost mult mai activi, arată datele statistice ale Direcţiei Generale ale Finanţelor Publice (DGFP) Satu Mare.

Ioan Mircea Ardelean, director DGFP Satu Mare

Ioan Mircea Ardelean

Prezentarea bilanţului a avut loc astăzi într-un cadru festiv, în prezenţa angajaţilor şi a reprezentanţilor administraţiei locale: prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean Adrian Ştef, vicepreşedintele Mircea Govor şi viceprimarul Radu Roca.

Directorul DGFP Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean, a arătat joi la prezentarea bilanţului instituţiei, că numărul contribuabililor a scăzut cu 2.237, de la 87.163 în 2011 la 84.926 în 2012, însă au crescut cu 6,4% sumele colectate de la acestea.

Şeful instituţiei a arătat că numărul mai mic de contribuabili ar însemna că se văd efectele crizei, că puterea economică începe să scadă, însă nu este chiar aşa, au crescut cu 6,42% sumele colectate de la ei.

Sumele încasate de la contribuabili au crescut la 1,069 miliarde lei în 2012, faţă de 1,004 miliarde în 2011.

Tot în aceeaşi perioadă a scăzut mult numărul sesizărilor penale, de la 85 în 2011 la 49 în 2012.

A scăzut şi activitatea fiscală, care se datorează îmbunătăţirii comportamentului fiscal al contribuabilului. A ajuns la concluzia că trebuie să respecte Codul fiscal” a spus Ardelean.

În ceea ce privește procesul cu TVA, valoare sumei solicitate pentru rambursare a crescut la 174 milioane, de la 118 milioane și s-a rambursat suma de 78 milioane, față de 48 milioane cât era în anul anterior.

DGFP Satu Mare are 437 de angajați, din care 86% au studii superioare.

Per global, DGFP Satu Mare şi-a depăşit gradul de încasări propus cu 2.9%, fapt ce clasează instituţia pe locul 10 în topul naţional. 

 

5 comentarii

 1. satmarean Răspunde

  pentru asta l-au premiat pe Ardelean?

 2. Contribuabil scarbit Răspunde

  Se vede ca au revenit la putere comunistii din USL!!!
  Se intampla acum exact cum se intampla in comunism. Sunt stransi cu arcanul angajatii sa aplaude realizarile marete ale gunoaielor din fruntea institutiei si a judetului!!!!! Uitati-va la fetele amarate si speriate a angajatilor!!!!! RUSINE USL!!!!

 3. Liberal Răspunde

  Platim ca prostii sa intretinem moldovenii si regatenii. Si va mai si laudati cu asta. Bravo!

 4. Lia Răspunde

  Tinem putorile de moldoveni si olteni! Sper sa intra legea ca banii produsi de fiecare judet sa ramane in judetul respectiv si NU sa plece in Bucuresti!

 5. sm Răspunde

  Puteti sa va laudati ca traiti pe spinarea noastra ! Noi muncim din greu sa platim o gramada de oameni cu salarii mari !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Bancul zilei

Bărbaţii din toată ţara se roagă la Grinch să fure măcar o dată şi Valentine’s Day!

Închide