Ultima actualizare: ieri, 22:07
adrian marc
Locale

Medicamente și hrană pentru morți, la Spitalul Județean Satu Mare

Adrian Marc, manager SJU Satu Mare

Adrian Marc, manager SJU Satu Mare

Curtea de Conturi a descoperit nereguli grave  la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, care deconta medicamente și hrană pentru persoanele decedate.

Curtea de Conturi a publicat raportul activității instituției de control pentru anul 2011. Spitalul Județean de Urgență Satu Mare apare cu mai multe nereguli în raportul instituției. Printre problemele semnalate se află și efectuarea de cheltuieli nejustificate, respectiv hrană, medicamente  şi materiale sanitare, prestări servicii pentru persoane pentru care data decesului este anterioară datei externării, în sumă de 301 mii lei (Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, Spitalul Județean de Urgență Buzău).

 Curtea de Conturi a mai descoperit și că există diferențe între cantitățile de medicamente prescrise în foile de observații, cele consumate pe secții și decontul pe pacienți. Astfel că angajarea, lichidarea, ordonanţarea  și plata cheltuielilor pentru investigaţii paraclinice de laborator, diferenţele dintre cantităţile de medicamente prescrise în foile de observaţii  şi condicile de prescripţii medicale, cantităţile de medicamente consumate pe secţii și decontul pe pacienţi, au produs pagube în sumă de 611 mii lei (Spitalul Judeţean de Urgență Satu Mare, Spitalul Judeţean de Urgență Giurgiu, , Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani).

 De asemenea, s-a descoperit că Spitalul Județean Satu Mare nu inventaria creanţele şi obligaţiile prin confirmarea extraselor de cont de la terţi, iar debitele cu vechime mai mare de 3 ani nu erau analizate. Totodată, unitatea sanitară nu constituia garanția de bună execuție la nivelul contractelor încheiate.

Cu toate că s-au descoperit nereguli grave la nivelul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, managerul Adrian Marc a rămas în funcție, fiind susținut inițial de UDMR, iar după alegerile din iunie 2012, de PNL, după ce a schimbat carnetul de partid.

Adrian Marc a fost instalat ca manager al Spitalului Județean, în decembrie 2010, după ce inițial a condus Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului.

21 comentarii

 1. Liberal Răspunde

  asta da subiect!

 2. ardelean Răspunde

  Dada….liniste pe tema asta, va rugam. Fostul udmr-ist este deja un distins liberal. Cam cum era, Becali… .

 3. nadia de pasion Răspunde

  normal ca au descoperit nereguli, daca managerul era toata ziua peste mine, peste alta in loc sa faca treaba la spital. Dar cu mana pe inima va spun ca e tare.. tare.. competent!!!

 4. Ionel Răspunde

  Dupa ce mortii au votat cu diverse ocazii,nu sunt surprins absolut deloc sa le fie alocate medicamente si hrana!
  Daca Spitalul ar trece in subordinea PSD-ului, daca Senatorul Marian o cere, ar fi bine ca managerul Marc,mare liberal, uns de Maria Sa, Stef cel Mare, sa obtina si de la PSD un carnet de partid, chiar daca legal acest lucru nu e posibil!La vremuri de criza, domnule manager, bagi degetele in priza si ajungi ungur liberal social-democrat!

 5. Ionel Răspunde

  Domnule senator Marian, pe la Spital nu faceti ordine? N-am auzit sa propuneti demisia managerului Adrian Marc.
  Poate va faceti timp in aceasta saptamana sa faceti ordine si pe la Spitalul Judetean! Timpul nu e pierdut.In aceasta saptamana puteti propune un pesedist. Sper sa nufie actualul manager cu noua sa identitate politica!

 6. medic Răspunde

  afemeiat ,libidinos ……….

 7. Pruteanu Răspunde

  Demisia incompetentule!

 8. vereonica Răspunde

  lasati managerul sa munceasca, invidia este mare , suntei invidiosi ca a facute multe lucuri bune in spital, este ubn om foare corect, capabil, inteligent si frumos sintei foarte invidiosi voi cei care scrieti asemenea lucruri. BAFTA IN CONTINUARE, SPOR LA TEREABA SI CE SE SCRIE NU ESTE ADEVARAT. O ZI PERFECTA

 9. Dorel Răspunde

  Out cu managerul de la spital! Sa vina Valer cu o propunere inspirata!

 10. satmarean Răspunde

  Sau poate sa redevina psdist, si gata

 11. Ion Răspunde

  In politica, nimic nu e de exclus! Dragostea pentru un partid tine doar atat cat slujeste interesul!

 12. satmarean Răspunde

  @Ion: sunt si exceptii. Dar aici nu e cazul 🙂

 13. deejay Răspunde

  :)) Istenem Istenem! Cu asemenea oameni asteptam sa intram in spatiu Schengen.. si inca ne mai miram ca nu ne vrea Europa :)) Jale

 14. copil mic Răspunde

  deci Curtea de conturi descopera `nereguli` adica furt pe fata la spital – unde NOI fratilor platim totul si tot NOI NU suntem tratati cum se cuvine deorece nu sunt bani, si tot noi suntem de vina ca „nu cotizam destul…„ nu domnul Marc&Co ca se fura ca-n codru – si ce facem noi fratilor? purtam discutii despre partide si calitatile lui de manager. Furtul este o infractiune si trebuie pedepsita!

 15. viorel Răspunde

  …Sa spuna vreunul dintre gargaragii…Care director a fost mai bun decat Marc…Fanea ,sau poate Ciobanu …ca e potent…bravo lui…invidiosilooooor.

 16. Liberal Răspunde

  nu ti-ar fi rusine sa-ti arati fata prin oras?

 17. Norbi Răspunde

  Domnilor ziaristi, s-a descoperit ca s-a furat si nu i-ati intrebat pe cei de la Curtea de conturi ca ce urmeaza sa faca? Adica sesizeaza parchetul sau se baga sub pres o mare mizerie? Sau intervine STEF si GOVOR si rezolva problema cu curtea de conturi? Ar trebui sesizat DNA cu privire la „activitatea politica” a CURTII de CONTURI Satu Mare!

 18. Zsofi Răspunde

  Marc e un hot si un traseist! Sunt curios sa vad ce vor face orgnele de cercetare penala! Alo trezirea DNA, ca de USL-isti ink nu am auzit sa va luati!!! Poate il mai verificati putin si pe GOVOR si STEF!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
VW Crafter
VW Crafter furat din Italia, descoperit la Negrești

Un bărbat din judeţul Mureș este cercetat de polițiștii de frontieră după ce a fost depistat în trafic în timp...

Închide