Ultima actualizare: ieri, 21:29
Conducerea DSVSA Satu Mare
Locale

Peste 200 de cai din Satu Mare au fost sacrificaţi în 2012

Conducerea DSVSA Satu Mare

Conducerea DSVSA Satu Mare

Directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, Corneliu Ceică, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că din verificările efectuate până în prezent nu rezultă că la nivel de judeţ există suspiciuni cu privire la comercializarea de carne de cal sub alte etichete sau să fie fraude în acest an.

Inspectorii au făcut verificări la supermarketuri şi magazine şi n-au găsit nicio suspiciune cu privire la etichetarea produselor.

Ceică a precizat că în judeţ există un singur abator autorizat să sacrifice cabaline, abatorul Unicarm din Vetiş, însă acolo nu a fost niciun astfel de caz.

Potrivit acestuia, în 2012 au fost predaţi pentru sacrificare la abatoarele autorizate din alte judeţe 211 cai din Satu Mare bolnavi de anemie infecţioasă (SIDA). Au fost aprobate 194 de dosare pentru despăgubire, restul intrând în comisie anul acesta. În acest an au fost depistate deja 23 de noi cazuri.

Ceică a arătat că închiderea focarului de anemie infecţioasă este un proces permanent ce se întinde pe mai mulţi ani, se închid cazurile vechi dar apar cazuri noi, unul dintre factorii care duce la apariţia bolii fiind coabitarea animalelor.
Ne-am propus ca în acest an să acţionăm ca la carte, să reducem numărul cailor bolnavi astfel încât la finalul anului numărul să fie foarte mic, iar la finalul anului 2014 să fie doar cazuri răzleţe“, a precizat Ceică.

 

Un comentariu

  1. marinica Răspunde

    FOARTE BATATOR LA OCHI..DOAR CAI IN PUTERE AU FOST SACRIFICATI.CAII RROMILOR CARE SUNT SUBNUTRITI NU SUNT BOLNAVI ,N-AU CARNE DE “VITA” PE EI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Poștașii au pichetat Prefectura Satu Mare
Pichetarea Prefecturii Satu Mare. Peste 80 de poștași vor fi concediaţi

Poștașii sătmăreni au ieșit astăzi din nou în stradă, revoltați pe faptul că nu există comunicare cu conducerea “bolşevică” a...

Închide