Ultima actualizare: azi, 20:38
Valer Marian
Locale

Valer Marian cere demiterea conducerii Inspectoratului Şcolar. Carol Erdos, propus director al Teatrului

Senatorul Valer Marian a declarat astăzi într-o conferinţă de presă că va cere ministrului Educaţiei demiterea întregii conduceri a Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare deoarece a permis ca şcoala din Cărăşeu să poarte numele generalului Bem Joszef, fiind un afront adus românilor, după ce generalul a lăsat 40.000 de victime în urma sa. 

Valer Marian

Senatorul Valer Marian

„Principalii vinovaţi sunt şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mariana Roman, Viorel Solschi şi Szasz Piroska şi pentru aceste motive, şi altele legate de situaţia necorespunzătoare din învăţământul judeţean, o să cer demiterea tuturor celor trei şefi”, a declarat senatorul.

Trebuie precizat că inspectorul şcolar adjunct Viorel Solschi a ajuns în funcţie la propunerea PSD, fiind coleg de partid cu Valer Marian, iar inspectorul general Mariana Roman este membră PNL.

Totodată, liderul PSD Satu Mare a precizat că un prim pas în privinţa schimbării directorilor cu probleme a fost făcut, întreaga conducere Apaserv demisionând. Acesta a adăugat că va solicita şi anchetarea sau chiar arestarea conducerii Transurban, care pe lângă epurare etnică mai este acuzată de deturnări de fonduri la achiziţia de carburanţi, cauciucuri sau piese de schimb.

Nu mai are mult în funcţie nici şeful APIA Satu Mare, Pintea Viorel, „cu nume de haiduc şi renume de bandit”, care a fost detaşat la Piatra Neamţ şi s-a ales cu o avere considerabilă.

Senatorul sătmărean a mai anunţat că săptămâna viitoare va mai susţine o conferinţă de presă în care va prezenta dovezi pentru demiterea şefilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi a Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare.

O altă persoană vizată de senator a fost directorul CEC Satu Mare, Daniel Ardelean, care ar fi implicat în fraude bancare, şi anume acordarea de credite preferenţiale şi acte false, primind în schimb un Mercedes nou nouţ.

În cadru conferinţei, senatorul a declarat că postul de director al secţiei române a Teatrului de Nord i-a fost propus actorului Carol Erdos, om de valoare, deosebit de cultivat şi fără sentimente naţionaliste.

De asemenea, acesta a mai felicitat organele statului pentru ancheta de la Universitatea de Vest Vasile Goldiş, care nu este altceva decât „o fabrică de diplome”.

13 comentarii

 1. Grigore Detectivu' Răspunde

  D-le Valer, una e propunerea si altceva concursul pentru postul de director al Teatrului !

 2. anonim Răspunde

  tovarăşul Valer Marian , pe cine doriţi să plantaţi pe postul directorului de la teatru, tovarăsul mai sus amintit aţi început să luaţi acelaşi măsuri ca şi din 2000 până în 2004 şi pe urmă aţi piedut alegerile. În loc să vă ocupaţi de problemele serioase ale ţării aşa cum aţi promis în timpul campaniei, tare începeţi să semănaţi cu PDL-lişti.

 3. anonim Răspunde

  complectare:senator ajuns la reditribuiri.

 4. detectiv Răspunde

  bandit esti tu porcule impreuna cu ombilicul de govor care nu aveti averile la vedere, porc nemernic ce esti, a s vedea noua casa din supur a lui govor cu mbila sarmex nernic bandit iti bati joc de oameni deoarece ai presa…hotue dati demisia si mai vedem ce tare esti…daa ava pintea ceva de ascuns facea eact ca govor porcilor

  • Hans Christian Andersen Răspunde

   Intrebari pentru Valer Marian si altii care stiu raspunde:
   1. ce s-a intamplat cu cele 500.000.000.000 datorii la buget ale amicului Govor Mircea?
   2. aveti vreo contributie la prescrierea faptelor dlui govor?
   3. ati facut interventii pe langa procuror de caz?
   4. cunoasteti averea pe persoane interpuse ale lui govor? si la cat se ridica?
   5. recent ati facut trafic de influenta la inalti functionari pentru schimbarea anumitor directori?
   6. impreuna cu prefectul sunati in fiecare zi la bucuresti ptr schimbarea anumitor oameni?
   7. este adevarat ca l-ati implicat si pe relu fenechiu?
   8. este adevarat ca ati intervenit ptr angajarea anuitor persoane la anumite institutii?

   Asta nu este tot.

 5. Mirel Răspunde

  Poate ne arata senatorul si averealui GOVOR, carea tapuit o gramada de lume, iar acum conduce destinele judetului! RUSINE sa va fie COMUNISTILOR!

 6. iuliu Răspunde

  Dar cu averea lui GOVOR nu spuneti nimik tov PIG cum este impartita pe persoane interpuse chiar o casa recenta cu mobilier sarmex de angajari de neamuri si alte matrapaslacri ale lu govor end company suntwti penibil si odata se intoarce roata vreti sa puneti mana pe toate institutiile si sa numiti directorasi fini sau nasi gen dgfp

 7. profesor Răspunde

  corect cu schimbarea de la ISJ. Sunt nulitati si au un comportament incalificabil.Vezi directorii numiti. la Dna Stanca, SC. 21, oameni cu probleme psihice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.