Ultima actualizare: azi, 18:42

Locale

AJOFM vrea să afle ce meserii și profesii sunt cerute de agenții economici

conferinta ajofm 0(7)Conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare a organizat astăzi o întâlnire cu agenții economici pentru a afla care sunt meseriile și profesiile care au trecere pe piața forței de muncă. La întâlnire au participat directorul instituției, Marcel Marușca, directorul adjunct, Simona Derșidan, respectiv reprezentanți ai agenților economici importanți din județ.

Directorul Marcel Marușca a declarat că dorește ca instituția pe care o conduce să fie o interfață între agenții economici și posibilii angajați, iar în acest sens va organiza întâlniri periodice cu mediul privat, dar și cu reprezentanți ai liceelor, școlilor profesionale și facultăților care au extensie în Satu Mare.

”Scopul acestei întâlniri este de a face o legătură mai bună între noi, AJOFM și agenții economici. Intenționez să am astfel de întâlniri periodice cu agenții pentru a vedea care sunt doleanțele lor, ce problemă întâmpină față de instituția noastră. Am să le solicit părerea vizavi de ce și-ar dori cu privire la pregătirea profesională a oamenilor pentru a putea fi angajați. De asemenea, intenționez ca săptămâna următoare să am o întâlnire cu conducerile liceelor tehnologice, școlilor de meserii, chiar și cu a facultăților care au extensie în Satu Mare, pentru a fi o interfață între agenții economici și viitori posibili angajați. Vrem să organizăm cursuri pe meseriile de care au nevoie angajatori, astfel încât să venim în sprijinul agenților economici”, a declarat Marcel Marușca.

Reprezentanții agenților economici prezenți la întâlnire au spus că ar avea nevoie de croitori,  tapițeri, tâmplari, sudori, strungari, montatori subansamble, ospătari, iar la nivel de studii superioare de economiști.

Conducerea AJOFM a precizat că nu sunt doritori pe anumite cursuri, cum ar fi cele de croitori, întrucât salariile sunt foarte mici, iar programul de lucru lung. De asemenea, trebuie ținut cont de dorințele și aptitudinile necesare.

Directorul adjunct al AJOFM, Simona Derșidan le-a adus în vedere agenților economici că beneficiază de anumite subvenții dacă angajează personal din anumite categorii sociale sau de vârstă. Aceasta a precizat că la 28 februarie, rata șomajului la nivelul județului Satu Mare era de 5,10%. Numărul total al șomerilor este de 7775 de persoane, din care 2507 primesc indemnizație, iar 3300 sunt femei. De asemenea, la 4 martie existau doar 185 de locuri de muncă vacante.

3 comentarii

 1. somer Răspunde

  bravo mutulica, alt reprezentant de frunte PNL , marusca, de cate ori a fost in somaj? Poate Marea consiliera judeteana ne poate spune. Apropo , ce mai face drectoarea de la Stanca? Nu am mai auzit de MARILE REALIZARI ,, pe plan extraprofesional”

 2. Norbert Răspunde

  Da tantalau asta, inainte sa fie director PNL-ist ce o fost, cu ce s-a ocupat? ce realizari profesionale are?
  Bravo STEF, numai incompetenti promovezi!!!

 3. ionescu Răspunde

  of mai mai intre 2 doamne care au trecut prin scoala lui iura, nimic nou , cursuri de calificare la care a trebiut sa imi duc gelu de acasa la examen si la examen a treb uit sa spun ca totul este de la furnizor, nu se intampla asta in Germania de exemplu dureaza 6 luni cu 4 ore pe zi si multe , examen altele …….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.