Ultima actualizare: azi, 17:08
cod galben
Locale

ANM: Posibil COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol

cod galbenMinisterul de Interne, Radu Stroe, a anunţat, joi, că ANM ar putea emite în următoarele ore o avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol în mai multe zone din ţară. 

Joi după amiază intră în vigoare un COD GALBEN de ninsori, viscol şi ploi valabil în toată ţara.

Intervalul :  22 martie, ora 08 – 23 martie, ora 08
Fenomene : intensificări de vânt, ninsori viscolite, răcire accentuată

COD GALBEN
În vestul, centrul şi nordul ţării vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…60 km/h şi la munte peste 90 km/h, viscolind şi spulberând temporar zăpada. În sud şi sud-est vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar rafalele vor depăşi local
60…70 km/h.

În Moldova ninsorile se vor extinde dinspre nordul regiunii, vântul se va intensifica până la 75…80 km/h, iar spre seară şi noaptea va fi viscol.
Notă: la sfârşitul săptămânii vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor cu precădere în nord, nord-est şi centru.
În funcţie de evoluţia fenomenelor, în cursul zilei de vineri, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin atenţionări sau avertizări ulterioare.

ANM: Ploi însemnate cantitativ în toată ţara începând de joi după-amiază

De asemenea, ANM a emis o informare meteo vizând ploi însemnate cantitativ va intra în vigoare joi, la ora 14.00, potrivit informaţiilor publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Potrivit ANM, informarea meteorologică, care vizează intervalul 21 martie, ora 14.00 – 22 martie, ora 8.00, semnalează că aria ploilor va cuprinde toată ţara. Local, se vor cumula cantităţi de apă de 20-25 l/mp şi, izolat, 35-40 l/mp, în special în jumătatea de sud a teritoriului.
La munte, iar spre sfârşitul intervalului şi în regiunile vestice şi nordice, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în cursul nopţii în sud şi sud-vest, unde rafalele vor depăşi local 50-60 km/h.
De asemenea, în perioada 22 martie, ora 8.00 – 23 martie, ora 8.00, va intra în vigoare o avertizare Cod Galben în vestul, centrul şi nordul ţării, unde vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55-60 km/h şi la munte de peste 90 km/h, viscolind şi spulberând temporar zăpada.
În sud şi sud-est se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar rafalele vor depăşi local 60-70 km/h, în timp ce în Moldova ninsorile se vor extinde dinspre nordul regiunii, vântul se va intensifica până la 75-80 km/h, iar spre seară şi noaptea va fi viscol.
La sfârşitul săptămânii, vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor, cu precădere în nord, nord-est şi centru.

În funcţie de evoluţia fenomenelor, în cursul zilei de vineri, ANM va actualiza actualele informări cu atenţionări sau avertizări ulterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
seara creativa
Seară creativă la Centrul de reabilitare şi recuperare „Fericitul Scheffler Janos”

Centrul de reabilitare şi recuperare „Fericitului Scheffler Janos” a organizat o după-amiază creativă pentru părinţi şi copii în întâmpinarea Paştelui...

Închide