Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Crucea Roșie Satu Mare dotează două centre de plasament

Rodica Borlan, Octavian Apan

Rodica Borlan, Octavian Apan

Crucea Roșie Satu Mare va contribui la dotarea a două centre de plasament și va dona vitamine pentru bătrânii din azilurile din Satu Mare și Carei, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă directoarea Rodica Borlan, la care a participat și directorul Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, Octavian Apan.

Crucea Roșie va derula proiectul ”Îmbunătățirea condițiilor de trai în centrele de plasament din România”. La nivelul județului Satu Mare centrele de plasament din Oar și Borlești vor fi dotate cu mobilier, paturi, lenjerie de pat, perne, saltele, televizoare, computere, rechizite, manuale, cărți din bibliografia școlară, centrală termică, etc.

Directoarea Rodica Borlan a declarat că donația provine de la Crucea Roșie Germană, iar dotările se vor face în funcție de nevoile celor două centre de plasament. Aceasta a precizat că valoarea donației este de 2500 de euro, iar beneficiarii sunt 24 de copii din cele două centre.

Totodată, Crucea Roșie Satu Mare derulează campania ”Vitamine pentru seniori”, firma SC Hipocrate 2000, donând 1975 de bucăţi de produse, în valoare totală de 8709 lei. Produsele vor fi distribuite azilurilor de bătrâni din Satu Mare și Carei, respectiv bătrânilor aflați în baza de date a Crucii Roșii Satu Mare.

Directoarea Rodica Borlan face un apel către sătmăreni să doneze îmbrăcăminte pentru copii, deoarece sunt familii cu mulți copii care le solicită ajutorul. Aceasta a precizat că doritori pot dona îmbrăcăminte la sediul de pe strada Vlad Țepeș nr. 3, informații mai multe putând fi obținute la 0261.770.244 sau la hipermarketul Real, în locul în care se adună produsele pentru Banca de alimente.

 

4 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    “Caminul de Argint” din Viile Satu Mare are nevoie de ajutor.Sunt bolnavi de Alzheimer , dementa senila – boli ingrozitoare si teribile, traumatizante pt apartinatorii acestor bolnavi, de regula in faze terminale.Cei care ingrijesc astfel de bolnavi sunt oameni extraordinari! Trebuie ajutati sa supravietuiasca ! Autoritatile locale doar vorbesc vorbe si fac jocuri/spectacol de imagine sau construiesc un monstruos Catarg de 60 m inaltime sau piste de biciclete pe dig, serpuitoare spre nicaieri, poate doar spre o bariera, pt ca Schengen se amana cu vreo vreo 5 ani !…

    Crucea Rosie trebuie sa ajute acolo unde este o mare urgenta- La “Caminul de Argint” din Viile Satu Mare, iar cei de-aici trebuie sa-si faca public pe site contul IBAN pt donatii, sa faca fluturasi cu contul institutiei si sa ceara ajutor, lipind astfel de fluturasi peste tot(sedii de banci, de pilda!),sau sa trimita mailluri la institutii/intreprinderi/firme private .

  2. satmarean Răspunde

    Sau sa faca o petitie ca banii care s-ar investi intr-un catarg inutil sa fie redirectionati spre caminul de argint

    • satmarean Răspunde

      A doua idee EXCELENTA PE ZIUA DE AZI !!!

      • satmarean Răspunde

        Cu o nuantare – actiunea Catargul sa se finalizeze cu un Tricolor imens, frumos, pe acoperisul Palatului Administrativ – iar banii astfel economisiti sa fie directionati repede spre Caminul de Argint – inainte sa fie prea tarziu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.