Ultima actualizare: azi, 12:11

pilula menopauza
Totul despre sex

Este adevărat ca unele femei nu au nevoie de hormoni?

Ele “trec” pur şi simplu de menopauza?pilula menopauza

Femeile nu pot “trece” de menopauza pentru ca nu se poate “trece” de o deficienta permanenta de hormoni vitali. Nu e ca si cand unei femei ii inceteaza menstruatia si apoi, peste cativa ani, “trece” peste asta si estrogenul e din nou secretat, are din nou menstruatie si totul e ca inainte.

Idea ca o femeie “trece” de menopauza este ca si cum fermierul care se lauda vecinului sau ca si-a invatat magarul sa nu mai manance.

“Suna minunat, Mihai! Cum ti-a iesit?”

Mihai a facut o pauza si s-a scarpinat in cap.

“La naiba, tocmai reusisem sa-l conving cand el a murit!”

Este adevarat ca unii cred ca menopauza este ceva prin care trece femeia si pana la urma scapa de ea. Niciodata ei nu dau hormoni sau orice altceva, cu exceptia sfaturilor precum:

“Stapaneste-te!”

“Nu da atentie bufeurilor!”

Acestia sunt in exclusivitate barbati; barbati care nu au avut niciodata un bufeu, nu au vazut niciodata sanii lasandu-se, si nici coloana cedand.

Mai sunt si alte puncte de vedere. Unii medici cred ca femeile la menopauza ar trebui sa ia estrogen, si in acelasi timp, un mic supliment din hormonul masculin testosteron.

E bine sa prescrii hormoni masculini femeilor?

Toata viata i-au primit. Glandele adrenaline, micile organe din varful rinichilor, produc testosteron tot timpul vietii unei femei. Acesta este unul din motivele pentru care lipsa estrogenului a cauzat masculinizarea. Hormonul masculin necontracarat provoaca marirea clitorisului, cresterea suplimentara a parului si vocea ingrosata. Pe masura ce femeia imbatraneste, secretia de testosteron incepe si ea sa scada. Dar si femeile au nevoie de testosteron – chiar daca in cantitati mai mici decat barbatii. Unul dintre cele mai importante efecte ale testosteronului este mentinerea interesului si impulsului sexual in timpul menopauzei. Un mic supliment de testosteron pare sa ajute la eliminarea bufeurilor. De asemenea imbunatateste textura mucoasei vaginale. Cel mai important, readuce interesul femeii pentru sex, ceea ce ajuta foarte rapid la imbunatatirea tuturor celorlalte lucruri.

 

Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!
Reclamaţii ulterioare nu se primesc!

Dr. Sorin Nichita

[email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.