Ultima actualizare: azi, 21:29
deputat Kereskenyi Gabor, deputat Cseke Attila, senator Pataki Csaba, deputat Erdei D. Istvan
Locale

Liderii UDMR consideră că judeţul Satu Mare va fi dezavantajat într-o regiune cu Clujul

deputat Kereskenyi Gabor, deputat Cseke Attila, senator Pataki Csaba, deputat Erdei D. Istvan

deputat Kereskenyi Gabor, deputat Cseke Attila, senator Pataki Csaba, deputat Erdei D. Istvan

Conducerea UDMR Satu Mare, alături de deputatul de Bihor Cseke Attila, vicepreşedinte al Comisiei pentru administrare publică din Camera Deputaţilor, au susținut astăzi o conferință de presă pe subiectul reorganizării administrativ teritoriale a țării, prezentând cifre potrivit cărora județul Satu Mare ar fi dezavantajat dacă ar fi inclus într-o regiune cu Clujul.

Președintele UDMR Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat că analiza UDMR are la bază date statistice, luându-se în calcul produsul intern brut, calculat pe regiuni. Acesta a subliniat că până acum doar UDMR are depusă în Parlament un proiect concret, în vreme ce restul formațiunilor deocamdată poartă doar discuții. Potrivit acestuia, crearea Regiunii de Nord-Vest, care să cuprindă cele șase județe va dezavantaja Satu Mare, creându-se diferențe mult mai mari între județe.

Cseke Attila a explicat că în ultimii 18 ani diferenţele dintre Satu Mare şi Cluj au fost tot mai mari. Astfel, dacă în 1995 Satu Mare avea un procent din PIB la nivelul regiunii de 93%, în 2001 acest procent a scăzut la 78%, în vreme ce procentul Clujului a crescut de la 116% la 140%.

În raport Satu Mare – Cluj, diferenţa în 1995 era de 23%, iar în 2011 a fost de 65%, aproape s-a triplat. Auzim că aceste regiuni trebuie păstrate în timp ce între Satu Mare şi Cluj nivelul de dezvoltare s-a triplat, faţă de acum 18 ani“, a declarat Cseke.

Potrivit acestuia, pentru o eficienţă mai mare ar fi nevoie de crearea mai multor regiuni mai mici. Propunerea UDMR este crearea unei regiuni care să cuprindă judeţele Satu Mare- Sălaj-Bihor.

În opinia liderilor UDMR regionalizarea trebuie foarte bine analizată și ar fi nevoie de un lobby puternic al tuturor politicienilor, indiferent de culoarea politică.

8 comentarii

 1. Simon John Răspunde

  CE VRAJEALA!!!!!! SATU MARE NU E DEZAVANTAJAT DE NICI O REGIUNE! EI, UNGURII SE SIMT DEZAVANTAJATI, CA NU MAI POT FACE CE VOR, SAU CATE FACEAU PANA ACUM! ASTA E FAZA NU VRAJEALA LOR CARE O SPUN EI!

 2. Horia Răspunde

  Liderii UDMR sa-si dea cu parere cand se pune problema regionalizarii Ungariei. Aici e Romania si ca sa poti sa casti gura la acest subiect trebuie sa fii loial statului roman.

 3. David Maier Răspunde

  Liderii UDMR sa isi dea cu parerea despre ce se intampla cu sarmana fata care a fost hartuita si amenintata cu MOARTEA pentru ca a avut tupeul sa poarte o bentita cu tricolorul romanesc!

 4. Simon John Răspunde

  Ca sa indepartezi o boala, iti trebuie un tratament adecvat! Iar daca boala nu vrea sa "moara", atunci trebuie extirpata! Ca sa faci o omleta, trebuie sa spargi cateva oua!

 5. zsolti Răspunde

  horiaMai bine spui ce nu stii decit sa nu stii ce spui…

 6. Suleiman Răspunde

  Mai jegosilor! Asa va trebe! Sunteti niste descreierati! Ce a facut uslasii in 9 luni??? NIMIK! In acest hal n-o fost orasul nici in vremea lui Ghiusy “Slabutul”. V-a trebuit un oltean, un sudist imputit. Ar trebui sa faceti regiune cu Dolj mai si sa mincati sarmale din pisica. IDIOTILOR!

 7. Viki Răspunde

  sukeiman – din lada de gunoi du-te inapoi in evul mediu

 8. Horia Răspunde

  jolti, mai bine taci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Tânăr cercetat pentru că a furat bani din case

Două localnice din Tăşnad au sesizat în cursul dimineţii trecute Poliţia, reclamând că le-au fost furate sume de bani din...

Închide