Ultima actualizare: ieri, 22:02
politist rutier, mita, DGA, Satu Mare
Locale

Agent de la Poliţia Rutieră Satu Mare prins cu mită

politist rutier, mita, DGA, Satu MareLa data de 20.03.2013, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Satu Mare, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, Biroul Poliţiei Rutiere, care a primit de la K.R.V. suma de 1.000 euro pentru a interveni pe lângă procurorul de caz în vederea soluţionării în mod favorabil a dosarului penal în care denunţătorul era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ,,punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat” prev. şi sancţionată de art. 85 alin. 1 din OUG 195/2002 republicată. 

În fapt, la data de 18.09.2012, K.R.V. a fost depistat în trafic conducând un autoturism având numere de înmatriculare provizorii a căror valabilitate era expirată, ocazie cu care acestuia i-a fost întocmit dosar penal. Ulterior, cel în cauză a fost citat să se prezinte la Biroul Poliţiei Rutiere din cadrul I.P.J. Satu Mare, unde a fost audiat în calitate de învinuit de către agentul de poliţie. În timpul audierii, agentul a lăsat să se creadă că ar avea influenţă asupra procurorului de caz şi că îl va determina pe acesta să dispună scoaterea lui K.R.V. de sub urmărire penală, precizând că acest lucru îl va costa nişte bani, dar fără să avanseze vreo sumă anume.

La începutul lunii februarie 2013, denunţătorul a fost contactat din nou de agentul de poliţie şi au stabilit să se întâlnească într-un loc public. La întâlnire, agentul i-a spus că a vorbit cu procurorul pentru o soluţie care să nu lase în urme în cazier, însă îl va costa 1.000 euro, bani pe care trebuie să-i dea procurorului de caz şi, probabil, acesta îi va da şi lui 200-300 euro. Discuţiile au continuat pe aceeaşi temă, agentul întărind convingerea denunţătorului că este omul de încredere al procurorului şi că dosarul e ca şi rezolvat.
Întrucât denunţătorul nu avea suma de bani pretinsă, agentul i-a solicitat să facă rost cât mai repede de bani, măcar un avans de 500 euro pe care să-l dea procurorului. 
Între timp, acesta a primit la domiciliu ordonanţa dată în dosarul cauzei prin care s-a dispus scoaterea de sub urmărirea penală.

La realizarea flagrantului care a avut loc în parcarea unui magazin din municipiul Satu Mare, au participat 6 ofiţeri şi un agent din cadrul S.J.A Satu Mare, precum şi două echipaje mobile aparţinând Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare.
După realizarea flagrantului şi întocmirea actelor procedurale, învinuitul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă. 

8 comentarii

 1. dac Răspunde

  Frumos ii sade !

 2. unu Răspunde

  ce treaba are politia de frontiera cu acest caz ???????

 3. Zimbru Claudiu Vasile Răspunde

  asta e numai un caz…spor la treaba, mai aveti mult de lucru ca sa starpiti fenomenul asta, dar e de bine.

 4. Zimbru Claudiu Vasile Răspunde

  asta e numai un caz…spor la treaba, mai aveti mult de lucru ca sa starpiti fenomenul asta, dar e de bine.

 5. gregoir Răspunde

  are treaba, ca daca chemau de la ipj poate nu mai iesea flagrantul intelegi? 🙂 ca sa mai ratat un flagrant acu 2 luni asa cu un telefon de la colegi

 6. ioan Răspunde

  Dumnezeu nu bate cu bota.poate ca se linistesc si ceilalti ,pt ca acesti agenti de la rutiera se cred dumnezei in oras.stiti cu ce se lauda ei la chefuri?cu cine a luat mai multe permise si a dat mai multe amenzi.ei karci,sa vedem acuma cine te ajuta.ca de bagat,te-au bagat.o sa ai timp sa meditezi(binenteles daca stii ce-i aia).

 7. ioan Răspunde

  urmeaza un oarecare sebi de la rutiera?

 8. mircea Răspunde

  korci.ai meritat-o,ca pe multii iai amenintat.nu sapa groapa altuia ca ai cazut tu in ea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
deputat Kereskenyi Gabor, deputat Cseke Attila, senator Pataki Csaba, deputat Erdei D. Istvan
Liderii UDMR consideră că judeţul Satu Mare va fi dezavantajat într-o regiune cu Clujul

Conducerea UDMR Satu Mare, alături de deputatul de Bihor Cseke Attila, vicepreşedinte al Comisiei pentru administrare publică din Camera Deputaţilor,...

Închide