Ultima actualizare: azi, 21:56
Locale

Marș împotriva violenței în școli (Galerie FOTO)

Mars impotriva violentei in scoli (011)Aproximativ 500 de elevi au participat astăzi la un marș împotriva violenței în școli, prin centrul orașului. Acțiunea face parte din campania „Fără violenţă în şcoli!”, organizată de  Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Satu Mare, în colaborare cu Consiliul Judeţean Satu Mare şi Inspectoratul de Poliţie Județean.

Campania a fost lansată astăzi printr-un marş anti-violenţă, desfăşurat în centrul municipiului Satu Mare, începând cu ora 14. De asemenea, a avut loc ştafeta anti-violenţă între şcoli care constă în predarea unei mascote care promovează nonviolența.

La marș au participat elevi din fiecare unitate de învățământ. Alături de aceștia au fost și președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, directorul de cabinet al Prefectului, Sorin Martin Vereș, adjunctul șefului IPJ, Vlad Florentin, directoarea CJRAE, Sânziana Cristea, comisarii de poliție Simona Săndulescu și Hrihorișan Felicia, etc.

Startul s-a dat în fața Catedralei Romano-catolice din piața Libertății, participanții purtând pancarte cu mesaje împotriva violenței în școli. Destinația a fost platoul din Piața 25 Octombrie.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef i-a felicitat pe organizatorii evenimentului, precizând că și-ar dori să existe cabinete psihopedagogice în fiecare unitate de învățământ. Totodată, le-a transmis elevilor să fie mai toleranți și să îi accepte pe cei care sunt diferiți de ei.

”Cabinetele psihopedagogice ar trebui să existe în fiecare școală. Psihopedagogii au rol important şi în orientarea şcolară a elevilor, dar îi pot ajuta şi pe părinţi şi chiar pe profesori. Copiilor le spun: fiţi toleranți și acceptați-i pe cei care sunt diferiți de voi, învățați să rezolvați conflictele cu ceilalți prin dialog și negociere”, a declarat Adrian Ştef.

„Săptămâna  FĂRĂ VIOLENŢĂ ÎN ŞCOLI !” se desfășoară în perioada 11-15 martie, fiind incluse diferite workshopuri și concursuri de proiecte educative. De asemenea, va continua ștafeta anti-violență pe toată durata săptămânii, urmând ca mascota campaniei să ajungă în cât mai multe unități de învățământ.

 

 

5 comentarii

 1. Marc Paul Răspunde

  mai aveti si alte poze..:D?

 2. Marc Paul Răspunde

  mai aveti si alte poze..:D?

 3. Tanti Lia Răspunde

  Ce gras ii fiul secretarei PSD Cici…!

  • cata Răspunde

   ce constatare este asta? nu aveti alta treaba, decat sa va legati de oameni ? uitati-va in curtea dvs!

 4. satmarean Răspunde

  Domnul profesor Solschi cu ce l-a suparat oare pe Valer Marian?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
groapa
Interpelare pentru repararea drumului Livada- Negrești – Certeze

Senatorul Valer Marian a depus astăzi în Parlament o interpelare adresată ministrului Transporturilor și ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură,...

Închide