Ultima actualizare: ieri, 21:51
Locale

Medalion memorial, în onoarea gazetarului Iosif Țiproc

medalion memorial iosif tiproc (6)Gazetarul și scriitorul Iosif Țiproc a fost comemorat astăzi în prezența familiei, președintelui Consiliului Județean, Adrian Ștef, vicepreședintelui Mircea Govor, cunoscuților și apropiaților, la aproape trei ani de la trecerea prematură în neființă.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale a organizat un medalion în memorial ”Iosif Țiproc – 60”. Personalitatea gazetarului a fost evocată de cei prezenți, care au vorbit despre cărțile pe care acesta le-a lăsat în urma sa.

”A fost un mare apărător al satului sătmărean. Era unul din susţinătorii ideei că satul sătmărean merită să-şi recapete mândria, integritatea şi vitalitatea, păstrându-şi totodată intacte valorile şi preţuindu-le ca element definitoriu pentru identitatea sa. Efortul pe care l-a depus pentru această cauză m-a inspirat şi pe mine să pun un accent deosebit în programul meu politic pe scoaterea din izolare a satelor mici şi a cătunelor din judeţ”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef.

Directorul Centrului de Creație, Felician Pop, a precizat că a avut loc un concurs de reportaje, în memoria ziaristului Iosif Țiproc, la care au fost înscrise peste 70 de lucrări, de o calitate foarte bună.

Câștigătorii concursului au fost Surd Dumitru şi Goje Nicu de la Liceul Tehnologic ,,George Bariţiu”, din Livada, iar premiul familiei ŢIPROC i-a fost acordat elevului Mark Voinescu, de la Colegiul Tehnic “Traian Vuia” Satu-Mare.

În amintirea scriitorului Iosif Țiproc a fost proiectat și un film documentar, după care la mormântul acestuia de pe strada Rodnei, au fost depuse jerbe de flori.

 

5 comentarii

  1. stejarul 1 Răspunde

    Felicitari organizatorilor!.

  2. Papa Pius Răspunde

    Numai la Tiproc nu cred ca ii sta gandul la Stef. El e cu alte chestii: gagici (Brigitte de la Consiliul Judetean, Crina Babut Domuta) etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.